Arama sonuçları

Koronavirüs yurtdışı eğitimi de vurdu: Öğrenci sayıları düştü

Koronavirüs yurtdışı eğitimi de vurdu: Öğrenci sayıları düştü

Koronavirüs yurtdışı eğitimi de vurdu: Öğrenci sayıları düştü. ABD'de koronavirüs eğitimi: 10 üniversiteden 9'unda kayıtlar düştü. Tüm dünyayı etkileyen koronavirüs (Kovid-19) salgını eğitim sektörünü de vurmaya devam ediyor. The Chronicle of Higher Education’ın haberine göre, geçtiğimiz hafta ABD'de yayınlanan bazı istatistikler de pandeminin yükseköğretimi nasıl etkilediğini gözler önüne seriyor.

KORONAVİRÜS YURTDIŞI EĞİTİMİ DE VURDU: ÖĞRENCİ SAYILARI DÜŞTÜ

Anketler ve toplanan verilerden elde edilen şu üç sonuca ise uzmanlar özellikle dikkat çekiyor:

1. Kolejler pandemiden en çok etkilenenler arasında. Amerikan Eğitim Konseyi, TIAA ile birlikte kolej başkanlarına Eylül ayında en çok endişelendikleri konuların neler olduğunu sordu. Anketten toplanan bilgilere göre,

  • Yöneticilerin %53’ü öğrencilerinin ruhsal sağlığının koronavirüsle ilgili ilk beş endişeleri arasında yer aldığını ifade etti.
  • Yöneticiler kurumlarının finansal durumundan endişeli. %43’ü kurumlarının uzun vadedeki finansal durumlarını düşünmekten uyuyamadıklarını söyledi.

2. Kayıt müdür ve memurları bu seneki öğrenci kayıtlarında gözle görülür bir düşüş olduğunu belirtiyor.

  • Bölge üniversitelerinin 10’undan 9’u, bu sonbaharki kayıtlarda geçen seneye göre düşüş olduğunu söyledi.
  • Bazı özel kampuslar ise pandemi sırasında kayıt oranlarında yükselme olduğunu ifade ediyor. Prestij sahibi okulların yer aldığı Amerikan Üniversiteler Birliği’nden araştırmaya katılanların %40’ından fazlası, kayıt oranlarında bir değişiklik olmadığını, %15’i ise %0.1-5 arasında düşüş gözlemlediklerini belirtti.
  • Sonbahar döneminde yüz yüze eğitim vermeyi planlayan kolejler ise online eğitim veren kolejlere oranla kayıtlarda daha az düşüşler bildirdi.

3. Dünya genelindeki 1. sınıfların kayıt oranlarında %16.1’lik bir azalma gözlemlenirken, ABD’deki Ulusal Öğrenci Takas Odası Araştırma Merkezi de %54’ü lise sonrası eğitim kurumlarında olan 9.2 milyon öğrenciyle ilgili bazı istatistikleri ortaya koydu.

Araştırma sonuçlarına göre:

  • Bölge  üniversiteleri pandemiden ağır bir şekilde etkilendi. Bu okullara yeni başlayanların oranı, geçtiğimiz yıla göre %22.7’lik düşüş gösterdi.
  • Üniversitelere sonbahar döneminde yapılan kayıtlarda ise geçen seneye oranla %4’lük bir düşüş söz konusu.
  • Yüksek lisans öğrencilerinin kayıtları da geçtiğimiz yıla oranla daha az bir yükseliş gösterdi. Bu sene %2.7 olan kayıt artışı, geçtiğimiz yıl %3.9 olarak kayıtlara geçmişti.

 

Petek SAMATYALI

pervinkaplan.com editörü

23-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş