Arama sonuçları

KOSGEB spor faaliyetlerine destek verecek

KOSGEB spor faaliyetlerine destek verecek

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), spor hizmetlerine ilişkin de destek verecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, KOSGEB tarafından desteklenen sektörlerde değişiklik yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KOSGEB SPORTİF FAALİYETLERE DE DESTEK OLACAK

Buna göre KOSGEB tarihinde ilk kez sportif faaliyetlere destek verecek. KOSGEB spor ve eğlence eğitim kursları, spor tesislerinin işletilmesi, form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri, kendi hesabına bireysel çalışan atlet, hakem. zaman tutucu, antrenör, spor eğitmeni vb. sporcuların faaliyetleri, spor ve eğlence amaçlı sporlara ilişkin destek hizmetler ile paraşüt, delta-kanat, dalgıçlık gibi diğer spor ve eğlence amaçlı spor hizmetlerini destek programı kapsamına aldı.

"SPORUMUZUN GELİŞİMİ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR DESTEK"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, KOSGEB'in artık spor hizmetlerine ilişkin de destek verecek olmasının önemine işaret etti.

Kasapoğlu, sportif alanda faaliyet göstermek isteyen girişimciler açısından KOSGEB'in destek verecek olmasını çok değerli bulduğunu dile getirdi. Kasapoğlu, bu destekler sayesinde sayılarının artacağını düşündüğü işletmelerin sporunun gelişimi, yeni sporcular yetişmesi ve sporun tabana yayılması açısından da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

KOSGEB tarafından futbol, dövüş sanatları, cimnastik, binicilik, yüzme, dalgıçlık, paraşüt, yoga vb. eğitimi ile profesyonel spor eğitimcilerinin faaliyetleri dahil, temel, orta ve yükseköğretim düzeyinde verilen eğitim hariç olmak üzere "Spor ve eğlence eğitim kursları" başlığı altında yer alan faaliyetler ise şöyle:

"Bağımsız öğretmenler, eğiticiler tarafından verilen spor eğitimi, yoga eğitimi, bağımsız öğretmenler, çalıştırıcılar tarafından sağlanan spor eğitimi, binicilik eğitimi, yüzme eğitimi, dövüş sporları eğitimi, konaklamalı veya konaklamasız eğitim kamplarında eğitim sağlanması, cimnastik eğitimi, spor kulüpleri tarafından çeşitli tesislerde gerçekleştirilen, profesyonel ve amatör sporcuların katıldığı açık veya kapalı alanlarda yapılan spor karşılaşmalarının düzenlenmesi ve bu tesislerin işletilmesi, spor eğitimi (beyzbol, basketbol, kriket oyunu, futbol ve benzeri), profesyonel spor eğitimcileri, öğretmenleri, koçları, kamplar, spor eğitimi."

23-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş