Arama sonuçları

Köy okulları 'Köy Yaşam Merkezleri' olacak

Köy okulları 'Köy Yaşam Merkezleri' olacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, köy okullarının aktif eğitim birimleri olarak kullanılması için "köy yaşam merkezleri" konsepti altında yeni bir süreç başlatacaklarını açıkladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, proje dahilinde 4 bakanlığın iş birliğinde, köy okullarında tarım ve hayvancılık gibi alanlarda halk eğitimi kursları ve yaz kampı gibi faaliyetler düzenlenecek. Önceliklerinin köy okullarının bölgenin ihtiyacı olan kademede hizmet vermesi olduğunu söyleyen Bakan Özer, "Amacımız, bu okul binalarının aktif olarak eğitim birimleri olarak kullanılması" dedi.

KÖY OKULLARI NE OLACAK?

Eğitim birimi olarak kullanma imkânı olmaması halinde Köy Okulları binalarında halk eğitimi merkezi açacaklarını belirten Özer, şöyle devam etti:

"Tüm köy okullarında bu projeyi başlatacağız. Bu projeyle köylülerimize tarım ve hayvancılıkla ilgili eğitimler vererek sürekli yanlarında olmayı onlara destek vermeyi amaçlıyoruz. Bu süreçleri Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürüteceğiz ve bu konudaki çalışmalarımız tamamlandı. Diğer taraftan fiziki mekân, kapasite yeterli olduğu zaman köy okullarını yaz kamplarına dönüştüreceğiz. Bu süreci de Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yöneteceğiz. Köy okullarımızı, bölgenin ihtiyaçlarına göre aktif olarak kullanmak için dönüşüme alacağız. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız da bu sürecin içinde olacak. Dolayısıyla 4 bakanlığın aktif olarak yer aldığı çok kapsamlı bir projeyi bayramdan sonra başlatıyoruz.

TARIM VE HAYVANCILIKLA İLGİLİ FARKINDALIK ARTACAK

Dünya genelinde tedarik zinciri ve su temini ilgili sıkıntılar tarım ve hayvancılığı çok daha kritik hale getirdi. Bu nedenle mevcut kapasiteyi çok daha verimli kullanmak gerekiyor. Bu kapsamda özellikle halk eğitimi merkezlerimizi köy okullarımızın binalarına kurarak vatandaşlarımızın tarım ve hayvancılıkla ilgili farkındalığını artırmak, yeni açılımlar, yeni tekniklerle arıcılıktan tutun tüm alanlarla ilgili şehre gitmeden sürekli bir kurs alması için ayağına eğitim hizmetinin geldiği bir mekanizmayı oluşturacağız. Dolayısıyla kalkınmada tüm birimlerimiz, köylerimiz, şehirlerimiz, beldelerimiz, ilçelerimizle birlikte güçlü şekilde hareket edebilme kabiliyetimiz olacak.

ANA SINIFI AÇILAMAYAN BÖLGELER İÇİN İYİLEŞTİRME

Önceliğimiz okul binaların yeniden eğitim birimi olarak kullanılması. Bu kapsamda köy okullarında ana sınıfı açılması için 10 olan öğrenci sayısı kriterini 5'e düşürdük. Bu adım öğrenci sayısı açısından ana sınıfı açılamayan bölgelerde önemli bir iyileştirme sağlayacak. Kısa sürede 12 bin öğrencinin bu kapsamda okul öncesi eğitimden yararlanmasını sağladık. Köy okullarını ilkokul olarak kullanılması imkânı yoksa mutlaka anaokulu olarak kullanılacak.”

05-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş