Arama sonuçları

Köylerde çalışan kadın öğretmenler için ne yapılacak?

Köylerde çalışan kadın öğretmenler için ne yapılacak?

Köylerde çalışan kadın öğretmenler için ne yapılacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türk Eğitim Derneği (TED) arasında protokol imzalandı. Amaç, kırsal bölgelerde görev yapan kadın öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimlerinin, köylerdeki sosyal ve fiziksel eksiklikleri düzeltmeye yönelik çalışmalarının desteklenmesi.

MEB ile TED arasında, "Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz" Projesi kapsamında imzalanan protokol  Zurich Sigorta tarafından destekleniyor. Protokol ile mesleğinin ilk yıllarında kırsal bölgelerde görev yapan kadın öğretmenlerin desteklenmesi hedefleniyor.

KÖYLERDE ÇALIŞAN KADIN ÖĞRETMENLER İÇİN NE YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran köylerde görevli kadın öğretmenlerin karşılaştıkları sıkıntılara dikkati çekti. Safran, şöyle konuştu:

"Köylere yeni atanmış kadın öğretmenlerimizin karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak, onların eğitim öğretim hayatına daha iyi katkı vermelerini sağlamak, onların o bölgelerde özellikle sosyal olarak yaşam standartlarını yükseltmeye yönelik bir gayret içinde olmamız gerekiyor."

KADIN ÖĞRETMENLER DESTEKLENECEK

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu da "Yeni öğretmenler, yeni başlangıçlar" sloganıyla başlatılan proje kapsamında, köylerdeki kadın öğretmenlerin, bulundukları bölgelerin sosyal ve fiziksel eksikliklerini düzeltmeye yönelik çalışmalarının destekleneceğini söyledi.

Pehlivanoğlu, şöyle konuştu:

"Kadın köy öğretmenlerimizin lider özellikleri ile köydeki diğer kadınlara yol göstermesini hedefliyoruz. Onlara bu konuda ciddi eğitimler vereceğiz. Hem köye adaptasyonlarını sağlayacağız hem de bulundukları bölgeye katkı verecek, kadınları üretici haline dönüştürecek, çocuklarla ilgili bilinçlendirecek bir süreci yönetmeyi hedefliyoruz."

KÖY ÖĞRETMENLERİ İÇİN NE YAPILACAK?

Törene katılan Siirt'in Kurtalan İlçesi'nin Karabağ köyünde görevli sınıf öğretmeni Sevilay Ebru Yeniocak, köydeki çocuk ve kadınların gelişimi için yapmak istedikleri projeleri protokol ile daha kolay uygulayabileceklerini belirtti. Yeniocak, şöyle konuştu:

"Mesela köydeki kadınların yaptıkları reçelleri satmasına yardımcı olabiliriz. Okuma yazma bilmeyen velilere okuma yazma öğretebiliriz."

Siirt'de görev yapan sınıf öğretmeni Ayşe Yüksel de geçen yıl Üçpınar İlkokulu'na atandığını ve 15 öğrencisi olduğunu belirtti. Yüksel, şöyle konuştu:

"Hem kendimi geliştirmek hem de okulumdaki imkanları güzelleştirmek istiyorum. Okulumun eğitim ortamı daha iyi hale getirilebilir. Okulumuzun bahçesi, sahası yok. Sınıfımızdaki öğrenme materyalleri yeterli değil. Bunların sağlanması öğrenciler için çok faydalı olacaktır." ifadelerini kullandı.

1000 KADIN ÖĞRETMENE ULAŞILACAK

Proje ile cumhuriyetin 100'üncü yıl dönümünün kutlanacağı 2023'e kadar bin kadın öğretmene, 30 binden fazla çocuğa ve 150 bin aile üyesine ulaşılması hedefleniyor.

Proje, "öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişiminin desteklenmesi", "öğretmenlerin yöresel ve sosyal uyumunun sağlanması-sosyal girişimcilik modelleri" ve "gönüllülük esasına dayalı projeler ile ana projenin desteklenmesi" başlıkları kapsamında yürütülecek.

Törene, MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Adnan Boyacı, Zurich Sigorta CEO'su Yılmaz Yıldız, MEB ve TED yetkilileri ile köy okullarında görev yapan öğretmenler katıldı.

29-11-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş