Arama sonuçları

Kreşler ile birlikte anaokulları da açılacak mı?

Kreşler ile birlikte anaokulları da açılacak mı?

Kreşler ile birlikte anaokulları da açılacak mı? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kreşlerin 1 Haziran’da açılacağını açıklamasının ardından anaokulları ile anasınıflarının açılması da gündemde. 1 Haziran’da kamu çalışanı anne babalar tekrar işyerlerine dönecek. Kamu çalışanları için alınan bu kararın ardından özel sektörün de uzaktan çalışan personeline 1 Haziran'da tekrar işyerlerine dönme çağrısında bulunacağı ifade ediliyor.

KREŞLER İLE BİRLİKTE ANAOKULLARI DA  AÇILACAK MI?

Çalışan anne ve babalar okul öncesi eğitim yaşındaki çocuklarını ne yapacaklarını sormaya başladı. Bu nedenle de devlet değil ama özel öğretim kurumlarının içinde yer alan anaokulları ile anasınıfları ve bağımsız anaokullarının da 1 Haziran’da açılması gündeme geldi.

SEYRELTİLMİŞ SINIF İSTENECEK

Anaokuluna ve anasınıfına gönderme isteğe bağlı olacak. Anaokullarının açılma koşulları arasında 'seyreltilmiş sınıflar' uygulaması yer alacak. Yani sosyal mesafeyi sağlamaları istenecek. Okullardan pandemi ile ilgili tüm önlemleri aldıklarına ilişkin teminat istenmesi de gündemde.

NORMALLEŞME PLANLARI KAPSAMINDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşam Kabine Toplantısı’nın ardından normalleşme planı çerçevesinde yeni düzenlemeleri açıklamıştı. Buna göre kamu çalışanlarının 1 Haziran’dan itibaren göreve devam edeceğini belirten Erdoğan, şöyle demişti.

“İdari izinde bulunan, esnek çalışma sisteminde olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak. Kreşler ve bakım evleri 1 Haziran'da açılacak.”

ANAOKULLARI VE ANASINIFLARI NE OLACAK?


Bu açıklamanın ardından koronavirüs sürecinde en büyük etkiyi alan bağımsız anaokulları ile ilgili de bir gelişme olup olmadığı gündeme geldi.

Edindiğimiz bilgiye göre Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamındaki tüm özel öğretim kurumlarının bünyesi içindeki anaokulları ile anasınıfları ile bağımsız anaokullarının da 1 Haziran’da açılmasına ilişkin değerlendirme yapıyor.

ANNE BABA İŞE GİDİNCE ÇOCUKLAR NE OLACAK?

Özellikle kamu çalışanlarının 1 Haziran’da göreve başlayacağının açıklaması ile birlikte evden çalışan özel sektörün de çalışanlarından işyerlerine dönmesini isteyebileceği belirtiliyor.  Ancak çalışan anne ve babalar ise okul öncesi yaş grubundaki çocuklarını “nereye bırakacaklarını” soruyor. Aileler, “Biz işe gidince bu çocuklar evde yalnız mı kalacak?" diyor.

Çalışan anne ve babalarının bu eleştirilerini dikkate alan MEB, ise anaokullarını açmaya hazırlanıyor. 1 Haziran’da hem bağımsız hem de özel okulların içinde yer alan anaokullarının açılması ile karar MEB tarafından değerlendiriliyor. Özel anaokulları ile ilgili karar bu değerlendirmeden sonra duyurulacak.

DEVLET ANAOKULLARI AÇILMAYACAK MI?

Bu arada devlet okullarına giden öğrencilerin ne olacağı merak ediliyor.

29-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş