Arama sonuçları

Kreşler ‘kısıtlamadan muaf ailelerin çocukları için’ açık olacak

Kreşler ‘kısıtlamadan muaf ailelerin çocukları için’ açık olacak

Okul öncesi eğitim kurumları için iki kurumdan iki farklı karar geldi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi eğitim kurumlarında tam kapanma döneminde eğitimin uzaktan yapılacağı açıklamasını yaptı. Kreşlerin bağlı olduğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ise kreşlerde yüz yüze eğitimin sadece “ kısıtlamadan muaf ailelerin çocukları için” olması kararını aldı.

29 Nisan-17 Mayıs tarihleri arasında alınan tam kapanma kararının ardından bu dönemde başta sağlık çalışanları olmak üzere çalışmak zorunda olan ailelerin çocuklarının ne olacağı da tartışılmaya başlandı. Okul öncesi çağdaki çocuklarını nereye bırakacaklarını soran aileler kreş ve anaokullarının açılmasını istedi.

İKİ BAKANLIK İKİ FARKLI KARAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) okul öncesi eğitim kurumlarıyla ilgili kararını verdi. Bakanlık şöyle dedi: “Ülke genelindeki tüm resmî ve özel okul öncesi eğitim kurumları (özel eğitim anaokulları ile özel eğitim ana sınıfları, bağımsız anaokulları, ana sınıfları, uygulama sınıfları), ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulları ve özel eğitim ilkokulları, özel eğitim ortaokulları, özel eğitim uygulama okulları ile bu kademedeki özel eğitim sınıflarının tamamında 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19.00’dan 17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime geçilecektir. “

Kreşlerin bağlı olduğu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ise bağlı olduğu kurumlara bilgilendirme yazısı gitti. Buna göre kreşlerin yanı sıra gündüz bakımevi ve çocuk klüplerinin 29 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında faaliyetlerine devam etme kararı aldı. Ancak bu kurumlara kısıtlamadan muaf olan ailelerin çocukları gelebilecek.

29-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş