Arama sonuçları

Kuklalarla çocuklara masalları sevdirecekler

Kuklalarla çocuklara masalları sevdirecekler

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, çocukları tablet ile bilgisayar bağımlılığından uzaklaştırmak ve masalları sevdirebilmek amacıyla atık malzemelerden kukla yaptı.

MŞÜ Okulöncesi Eğitim Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Erdinç Öcal, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen proje kapsamında tasarladıkları kuklalarla çocuk masallarını tanıtacaklarını söyledi.

KUKLALARLA ÇOCUKLARA MASAL ANLATACAKLAR

Okulöncesi öğretmen adaylarıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından önce bazı masalları belirlediklerini anlatan Öcal, çocukları sanal dünya, tablet ve bilgisayar bağımlılığından uzaklaştırmak, masal dünyasıyla buluşturmak adına bir proje geliştirdiklerini söyledi. Öcal şöyle dedi:

"Çocukların tablet, bilgisayar ve teknoloji bağımlılığının çok ileri seviyeye geldiğini gözlemledik ve çocuklara tekrar çocuk masallarını hatırlatmak istedik. Bunu geleneksel bir sanatımız olan kukla sanatıyla yapmak istedik. Öğrencilerimizle belirlediğimiz masalların karakterlerini birlikte oluşturduk ve daha sonra masallarımızı senaryolaştırdık."

"BİR KUKLANIN YAPIMI 4 AY SÜRDÜ"

Kuklaların atık malzemelerden yapıldığını, çocukların giymediği kıyafetlerini kullanarak kostümleri oluşturduklarını aktaran Öcal, şöyle devam etti:

"Şu anda 58 kuklamız var. Her öğrencimiz dönem sonu ödevi için bir kukla yaptı. Bir kuklanın yapımı yaklaşık 4 ay sürdü. Aylarca çalışma yürüten öğrenciler, Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız, Hansel ve Gretel, Keloğlan, Külkedisi, Rapunzel ve Alaaddin'in Lambası'na kadar birçok masal karakterinin kuklasını yaptı. İpli kuklalar hazırlayan öğrencilerimiz, kendi oluşturdukları veya masallardan uyarladıkları senaryoları, ipli kuklalarla çocuklara oynatacakları günü sabırsızlıkla bekliyor."

20-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş