Arama sonuçları

Kurslar da tatil: LGS ve YKS’ye nasıl hazırlanacaklar?

Kurslar da tatil: LGS ve YKS’ye nasıl hazırlanacaklar?

Kurslar da tatil: LGS ve YKS’ye nasıl hazırlanacaklar? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 4.5 saat süren  koronavirüs ile ilgili toplantının ardından yaklaşık 25 milyon öğrenciyi ilgilendiren karar çıktı.  İlk, orta ve lise öğrencileri 6-10 Nisan tarihleri arasında yapılacak ara tatilin bir hafta öne çekilmesiyle 16-23 Mart tarihleri arasında tatil yapacak. Ardından da 30 Mart’ta kadar bir hafta evde eğitim görecekler. Bu eğitim ise uzaktan online olarak yapılacak.

KURSLAR DA TATİL: LGS VE YKS'YE NASIL HAZIRLANACAKLAR?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da bu uzaktan eğitimin nasıl olacağını açıkladı. Buna göre öğrenciler için 23 Marttan itibaren uzaktan eğitim süreçleri başlayacak. Öğrenciler derslerini "Eğitim Bilişim Ağı'ndan (EBA) ve TRT tarafından oluşturulacak kanallar üzerinden alacak.

Bu tatil kararı yalnızca okulları ilgilendirmiyor. Aynı zamanda sınavlara hazırlık kursları olan özel öğretim kursları da 16 Mart’tan sonra tatile girecek. 7 Haziran’da yaklaşık 1.8 milyon öğrencinin katılacağı Liseye Geçiş Sınavı var. Yaklaşık 2.5 milyon aday da 20-21 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girecek.

AKADEMİK DESTEK PLATFORMU

Bu durumda da sınava hazırlanan öğrenciler ne olacak?

İşte bu soru Bakan Selçuk’a soruldu. Yanıt şöyle:

YKS’ye ve LGS’ye hazırlanan öğrenciler EBA’da Akademik Destek Platformu üzerinden ücretsiz sınavlara hazırlıklarına devam edecekler.

12-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş