Arama sonuçları

Kurumlar mesleki eğitimde işbirliği yapacak

Kurumlar mesleki eğitimde işbirliği yapacak

Kurumlar mesleki eğitimde işbirliği yapacak. Kayseri'de kurumlar arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) törenle imzalandı.

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İŞKUR İl Müdür Vekili Ayşe Ak, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı (KAYSO) Mehmet Büyüksimitci ve Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Recep Bağlamış işbirliği protokolünü imzaladı.

KURUMLAR ARASINDA İŞBİRLİĞİ

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Karamustafa, değişen koşullara bağlı olarak eğitimin vazgeçilmezleri olduğunu söyledi.  Karamustafa, şunları kaydetti:

İŞ DÜNYASI VE EĞİTİM KURUMLARI ORTAK

"İŞKUR'umuzu tebrik ediyorum. İş dünyasının değişik unsurlarını, odalarını, üniversiteleri bir araya getiriyor. Emeğin daha nitelikli hale gelmesi için değişen koşullarda eğitim vazgeçilmezimiz.  Bu bağlamda ülkemizde, işsizlik oranı yüksek deniliyor ama hep şunlarla karşılaşıyoruz, 'hocam öğrenciniz var mı, istihdam edeceğiz, adam bulamıyoruz' diyorlar. Diğer taraftan da işsiz insanlar var. Demek ki iş dünyasının ihtiyaç duyduğu istihdam edeceği insan kaynakları ile iş arayan insanların nitelikleri örtüşmüyor. O yüzden bugün burada işbirliği çerçevesinde, inşallah Kayseri'miz, sanayimiz, Türkiye'miz için daha nitelikli, daha rekabetli ve diğer taraftan iş arayan insanların istihdam edilebilirliklerini artırabilmek için biz de üniversite olarak bu projenin içerisinde yer aldık." 

KAYSO Başkanı Büyüksimitci de protokol kapsamında bugüne kadar işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde eleman yetiştirmek üzere birçok meslek edindirme kursları düzenlediklerini dile getirdi. Büyüksimitci, Protokolle özellikle sanayi ve imalat sektörüne ağırlık vermiş olacaklarını anlattı.

KTO Başkanı Gülsoy ise nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak projelere her zaman destek olduklarını hatırlattı.

02-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş