Arama sonuçları

Kütüphaneler 30 Mart’a kadar kapalı

Kütüphaneler 30 Mart’a kadar kapalı

Kütüphaneler 30 Mart’a kadar kapalı.  Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı kütüphaneler 30 Mart'a kadar kapalı olacak. Türkiye koronavirüse karşı önlemler almaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi, "koronavirüs önlemleri" kapsamında 30 Mart'a kadar kapalı kalacak.

KÜTÜPHANELER 30 MART’A KADAR KAPALI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı kütüphanelerin, 16-30 Mart'ta hizmete kapatılacağı ve tüm etkinliklerin iptal edileceği bildirildi. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, belirledikleri meslek liselerinde üretilen dezenfektanların, okullardaki temizlik çalışmalarında kullanıldığını söyledi.

UMREDEN DÖNENLER KYK YURTLARINDA

Umreden dönen tüm yolcular, Ankara ve Konya'daki KYK öğrenci yurtlarında "karantina mantığıyla" ayrı odalara yerleştirildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, son bir haftada umreden dönen bir vatandaşın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testinin pozitif çıktığını bildirdi.

EĞLENCE MEKANLARININ FAALİYETLERİ DURUYOR

İçişleri Bakanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında pavyon, diskotek, bar ve gece kulüplerinin faaliyetlerinin yarın saat 10.00'dan itibaren geçici süreyle durdurulacağını duyurdu.

HASTANELERE SINIRLAMA GELDİ

Sağlık Bakanlığı, valiliklere gönderdiği resmi yazıda, hastanelerin yoğun bakımında ve palyatif bakım servislerinde yatan hastalara ziyareti yasaklama kararı aldığını bildirdi. Ayrıca, yatan hastanın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla tek kişinin ziyaretine izin verilmesi ve refakat hizmetlerinin sınırlı sayıda tutulması istendi.

14 GÜN KURALINA UYUN

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında Dışişleri Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, Türkiye'deki diplomatik misyon temsilcilikleri ve uluslararası kuruluşlarda görevli yabancı personelden yurt dışı seyahat öyküsü bulunanların 14 gün kuralına uymalarını istedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı koronavirüsün yayılmasına engel olmak için 27 Şubat Perşembe günü itibarıyla Türkiye'den umre amaçlı seyahatlere izin verilmediğini bildirdi. 

15-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş