Arama sonuçları

KYK yurdunda kötü yemek ve su kesintisine protesto

KYK yurdunda kötü yemek ve su kesintisine protesto

İstanbul Başakşehir’de bulunan Kanuni Sultan Süleyman (KSS) KYK erkek yurdunun yemekhanesinde bir süredir devam eden sorunlara önceki akşam suların kesilmesi de eklendi. Yurtta ayda birkaç kez suların kesildiği öğrenilirken, öğrenciler daha önce de odalara sıcak su verilmemesinden şikâyetçiydi.

BirGün'de yer alan habere göre, yurtta her gün bir önceki günle aynı ve çoğunlukla az çeşit yemek çıkması gibi pek çok sorun, öğrencilerin tepkilerinin artarak çoğalmasına neden oldu. Önceki gün akşam saatlerinde öğrencilere haber verilmeden suların kesilmesiyle öğrenciler odalarından ses çıkararak eylem yaptı.

ÖĞRENCİLER TEPKİLİ

Yurtta kalan bir öğrenci ise yaşananları şu şekilde anlattı: “Ulaşım konusunda sorunlar kısmen çözüldü ancak saat 23.00’dan sonra İETT otobüsü yok. Güvenlik ve yolların aydınlatılması konusunda geçen aylarda ilettiğimiz taleplerimiz çözülmüş durumda. Ancak yemek ve su konusunda ciddi sorunlar yaşıyoruz. Her gün tek tip yemek çıkıyor, hijyenik değil ve yemeklerde kullanılan ürünler çok kalitesiz. Birçok kez bunları dile getirmemize rağmen hiçbir değişiklik yok. Tüm bu sorunlara birde ayda birkaç kez olan su kesintileri eklendi. Önceki gün habersiz kesilen sular için gerekçe olarak İSKİ’yi gösterdiler. Yurt yönetimi sorunları çözmek yerine gösterdiğimiz tepkiler için ‘Böyle yaparsanız yurttan atılırsınız’ şeklinde tehdit ediyor.”

Kanuni Sultan Süleyman KYK erkek yurdunda 19 Ekim’de eylem yapan öğrencilere İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz internet, İETT otobüs seferlerinin artırılması ve güvenlik için yola kamera ve aydınlatma çalışması yapılması için söz vermişti. KYK İstanbul İl Müdürü ve Yurt Müdürü o günkü eylemin sonunda öğrencilerin yanına gelerek öğrencilere eylem yapmanın hoş bir şey olmadığını söylemişti.

18-03-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş