Arama sonuçları

KYK yurtlarına öğün başına, cemaat yurtlarında peşin ödeme

KYK yurtlarına öğün başına, cemaat yurtlarında peşin ödeme

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında yemek yiyen öğrencilere öğün başına ödeme yapılmasına rağmen, cemaat yurtlarında sanki yemek yenmiş gibi peşin ödeme yapıldığını söyledi.

Adıgüzel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kaynak eksikliği nedeniyle Milli Eğitim ile Gençlik ve Spor bakanlıklarında birçok hizmetin sunulamadığını; kaynakların, iktidara yakın cemaat ve vakıflara aktarıldığını öne sürdü.

CEMAATLERE ÖZEL AYRICALIK

Ordu Milli Eğitim Müdürlüğündeki bazı yöneticilerin isimlerini sıralayan Adıgüzel, şöyle dedi:

"15 Temmuz'a nasıl gelinmişse, o gün bir tane olan tehlike bugün onlarca olmuştur. Bu vakıflar ülke için milli güvenlik sorunu haline gelmiştir. Bu cemaat ve vakıflar taşra teşkilatlarına tahmin edilenden daha derin nüfuz etmiştir; kamuyu, bakanlıkları, taşra teşkilatlarını parsellemiştir."

MASKELER KORUMUYOR

Elindeki maskeyi basın mensuplarına gösteren ve Ordu'da okullarda öğrencilere dağıtıldığını anlatan Adıgüzel, laboratuvarda analiz ettirdiği bir maskenin hiçbir koruyuculuğunun bulunmadığının tespit edildiğini söyledi. Adıgüzel, "İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki İşte bu tarikatçı, cemaatçi müdür yardımcıları çocuklarımıza bunları reva görmüştür" dedi.

Adıgüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü yurtlarındaki öğrencilere verilen yemek desteğine ilişkin şöyle dedi: "KYK yurtlarında yemek yiyen öğrencilere öğün başına ödeme yapılırken; cemaat yurtlarında sanki yemek yenmiş gibi peşin ödeme yapılıyor."

28-10-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş