Arama sonuçları

KYK’nin, öğrenim kredisi kesme inadı

KYK’nin, öğrenim kredisi kesme inadı

Boğaziçi Direnişi’ne katıldığı için Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından öğrenim kredisi kesilen üniversite öğrencisi Tuna Yıldız’a ödenen para geri istendi. Bilkent Üniversitesi öğrencisi Tuna Yıldız’ın KYK tarafından Boğaziçi Direnişi’ne destek verdiği için gözaltına alındığı için öğrenim kredisi kesildi. Yıldız avukatı aracılığıyla yürütmeyi durdurma davası açtı. Mahkeme, yürütmeyi durdurma kadarı verdi ve Yıldız’a öğrenim kredisinin ödenmesini hükmetti.

BirGün'den Sarya Toprak'ın haberine göre, KYK ise karara itiraz etti. Ankara Bölge İdare Mahkemesi 4’üncü İdari Dava Dairesi ise yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Bölge İdare Mahkemesi’nin kararının ardından KYK, öğrenci Yıldız’a verilen öğrenim kredisini geri istedi.

KREDİYİ GERİ İSTİYOR

Gözaltına alınmasının ardından öğrenim kredisinin kesildiğini söyleyen üniversite öğrencisi Tuna Yıldız, “Bana tebligat bile yollamadılar. KYK’yi aradığımda öğrenim kredimin kesildiğini öğrendim. Gerekçe olarak güvenlik birimiyle alakalı açıklaması yaptılar. Daha açıklayıcı olmalarını istedim. ‘Son zamanlarda bir protestoya katıldınız mı?’ diye sordular.

"GEREKÇE OLARAK GÖZALTINA ALINMIŞ OLMAMLI SUNDULAR"

Gerekçe olarak da gözaltına alınmış olmamı sundular” dedi. Kendisiyle birlikte birçok öğrencinin de KYK burs ve kredisinin kesildiğini ifade eden Yıldız, şunları dile getirdi: “Burs ve krediyi kesme politikasını bir yıldırma politikası olarak uyguladılar. Ben de bu hukuksuz karara itiraz ederek mahkemeye verdim. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Alamadığım ayların kredisini de bana iade etti. Fakat sonrasında devlet kararı üst mahkemeye götürmüş. Yürütmeyi durdurma kararı veren aynı hâkim bu sefer de yürütmeyi durdurmanın iptali kararı almış. Yürütmeyi durdurma kararı iptal olduğundan dolayı da bana ödedikleri öğrenim kredimi geri istiyorlar. Ödemediğim takdirde de icraya verileceğim söylendi. Devlet bana ihtiyaçlarım için aylık 650 lira borç verirken ihtiyaçlarım için belirlediği tutarın 4 katını istiyor.”

14-08-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş