Arama sonuçları

Laboratuvar deneyleri sanal ortama taşınıyor

Laboratuvar deneyleri sanal ortama taşınıyor

Laboratuvar deneyleri sanal ortama taşınıyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, bilimsel konulara yönelik laboratuvar deneylerinin sanal gerçeklik teknolojisi ile yapılmasını sağlamak amacıyla eğitim platformu VRLab Academy ile iş birliği yaptı. 

Yüz yüze ve uzak eğitimin bir arada olduğu hibrit eğitim sistemine katkı sunan, fen programındaki biyoloji, kimya ve fizik kuramları ile uygulamalarını sanal ortama taşıyan VRLab Academy uygulaması, Doğa Koleji Genel Müdürlüğü'nde düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı. 

DENEYLER SANAL ORTAMA TAŞINIYOR

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle ile VRLab Academy Üst Yöneticisi Gürcan Demirci, VRLab Academy uygulamasına yönelik iş birliği anlaşmasını imzaladı. 

İTÜ ETA Vakfı Başkanı ve Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca, salgın döneminin öğrencileri ve öğretmenleri eve hapsettiğini, bu yüzden uzaktan eğitimde yapamadıkları fizik, kimya, biyoloji gibi laboratuvarları VRLab Academy aracılığıyla sanal ortama taşıdıklarını söyledi. 

En ideal eğitim yönteminin hem yüz yüze hem de sanal ortama taşıyarak yapılabileceğini belirten Prof. Dr. Karaca, hibrit modelin kaydedilen bilgilere bakıp hataları görme ve düzeltme imkanı, öğrenme sürecine de hızlı bir katkı sağladığını belirtti. 

‘EVLERİNDEN TEORİK UYGULAMALARIN PRATİĞE YÖNELİK DENEYLERİNİ YAPABİLİYORLAR’

VRLab Academy Üst Yöneticisi Gürcan Demirci, VRLab Academy'nin sanal gerçeklik teknolojisini de kullanarak fizik, kimya, biyoloji ve fen bilgisi deneylerine yönelik bir laboratuvar ve öğrencilerin 3 boyutlu etkileşimli ortamda laboratuvar cihazlarını kullanmalarını sağlayan bir eğitim platformu olduğunu söyledi.

12-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş