Arama sonuçları

LGS: Liselerin taban puanlar neden açıklanmıyor?

LGS: Liselerin taban puanlar neden açıklanmıyor?

LGS: Liselerin taban puanlar neden açıklanmıyor?  Liseye Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 4’üncü nakil yerleştirme sonuçları belli oldu ama liselerin taban puanları açıklanmadı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklamasına göre son LGS nakillerinde sınavla öğrenci alan fen, Anadolu, Anadolu imam hatip ve sosyal bilimler liselerinde doluluk oranı yüzde 100 oldu. Ancak her nakil döneminde okulların oluşan yeni taban puanları verilmesine rağmen bu kez bu bilgi paylaşılmadı.

LGS: LİSELERİN TABAN PUANLAR NEDEN AÇIKLANMIYOR?

Veliler, sonuçların açıklandığı andan itibaren e-okul sistemine girerek, son nakille liselerde taban puanların kaç olduğunu bakmak istiyor. Ancak e-okul sisteminde bunu görmek mümkün değil. Oysa her yerleştirme döneminin ardından MEB, bu puanları açıklıyordu. Veliler, “Neden bu kez açıklanmadı?” diye soruyor.

GELECEK YIL İÇİN DE ÖNEMLİ

LGS’de 4 kez nakil uygulaması yapıldı. Bu son uygulama okulların taban puanlarının da belirlendiği yerleştirme oldu. Taban puanların açıklanması yalnızca bu yıl için önemli değil. Gelecek yıl da LGS ile tercih yapacak öğrenciler bu puanları dikkate alacak. Okula giren son öğrenci o okulun taban puanını oluşturduğu için gelecek yılın tercihlerinde etkili olacak. Bakalım MEB bu puanları açıklayacak mı?

AÇIKTA KALAN ÖĞRENCİ SAYISI DA BİLİNMİYOR

Okulların taban puanları gibi MEB, kaç öğrencinin açıkta kaldığını da açıklamadı. Merkezi yerleştirme sonuçları açıklandığında açıkta kalan öğrenci sayısı 91 bin 687 olmuştu. Bu sayı birinci nakil dönemi sonunda 46 bin 17'ye ve ikinci nakil dönemi sonunda da 15 bin 574'e düşmüştü. 3’üncü nakil uygulamasında ise açıkta kalan öğrenci sayısı 8 bin 738 oldu. Ancak MEB, son nakil yerleştirmesinde açıkta kalan öğrenci sayısını açıklamadı.

 

SIRA NAKİL KOMİSYONLARINA GELDİ

LGS’de artık merkezi yerleştirme son buldu. Bundan sonra açıkta kalan öğrencilerin katılacağı öğrencilerin katılacağı nakil komisyonları aracılığıyla yapılacak yerleştirme var. Sınavla ya da yerel yerleştirmeyle bir okula yerleşemeyen öğrenciler 10-14 Eylül tarihleri arasında il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvuracak. Komisyonlar bu öğrencileri boş kontenjanı bulunan okullara yerleştirecek. İl ve ilçelerde kurulan bu komisyonlarda da yerleşemeyen öğrenciler için adres açık lise olacak. Bu durumda aileler ya çocuklarını açık liseye, ya imam hatip ya da meslek liselerine ya da özel okullara yollamak zorunda kalacak.

İSTEMEDİKLERİ OKULLARA YERLEŞENLER NE OLACAK?

Veliler ise tepkili. Sorunun sadece yerleşemeyen öğrenci değil, zorunlu tercih yaptırıldıkları için istemedikleri okullara yerleşen öğrenciler için de söz konusu olduğunu söylüyor. Veliler, “Zorla tercih yaptırıldık ve istemediğimiz okullara yerleştik, biz ne olacağız?” diyor.

09-09-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş