Arama sonuçları

2020 LGS: 20 öğrenci ve 2 gözetmen karantinada mı?

2020 LGS: 20 öğrenci ve 2 gözetmen karantinada mı?

2020 LGS: 20 öğrenci ve 2 gözetmen karantinada mı? Eğitim-Sen Manisa Şube Başkanı İsmail Şener, 20 Haziran'da yapılan Liseye Geçiş Sınavı'nda (LGS) koronavirüse yakalanan bir öğrencinin önlem alınmadan 20 kişilik sınıfta sınıfta sınafa alındığını söyledi. Şener daha sonra bu öğrencinin “fenalaştı” denilerek başka bir odaya götürüldüğünü açıkladı ve bu öğrenciyle aynı sınıfta giren diğer öğrencilerin karantinaya alındığını duyurdu.

2020 LGS: 20 ÖĞRENCİ VE 2 GÖZETMEN KARANTİNADA MI?

Geçtiğimiz Cumartesi yapılan LGS sınavı hakkında yazılı açıklama yapan Şener, Manisa Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu’nda 3 gün önce koronavirüs tanısı konulmuş bir öğrencisinin 20 kişilik salonda sınava alındığını belirtti. Şenel, koronavirüs tanısı konulan öğrenciyle birlikte aynı salonda sınava giren öğrencilerin sınav bitişinde karantinaya alındığını söyledi.

'VELİLER TEHDİT EDİLDİ'

BirGün'de yer alan habere göre Şener şunları kaydetti: “Sınav 12.50’de bitiyor ama 15 No’lu derslikte sınava giren 19 öğrenci bırakılmıyor. Veliler telaşla kapı önünde çocuklarını bekliyor. Yarım saat sonra öğrencilerin velileri toplantı salonuna alınıyor ve çocuklarının 14 gün boyunca karantinada kalmaları gerektiği belirtiliyor, velilerin soruları yanıtsız bırakılıyor. Velilerin ‘çocuklarımızı görmek istiyoruz’ talepleri yanıtsız bırakılıyor. Çocuklar ayrı yerde tutuluyor. Nöbetçi Doktor, ‘Ben bilgilendirme yaptım, belge imzalamayacaksanız 3 bin 300 lira ceza ödersiniz’ diye velileri tehdit ediyor."

Şener, sınav öncesinden sendika olarak uyarı yaptıklarını ancak bunun dikkate alınmadığını belirterek, şöyle dedi:

ÖĞRENCİLER ARASINDAKİ MESAFE 40  SANTİM

“Okul önlerinde velilerin yığılması olurken, sınav salonlarında öğrenciler arası mesafe 40 cm standartlarındaydı. Üstelik koronavirüs tanısı konulmuş öğrenciler ile ilgili hassasiyet yeterince gösterilmeyince hem öğrenciler hem de veliler bulaş riskiyle karşı karşıya bırakıldı.”

Şener önümüzdeki hafta sonu yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda benzer olayların yaşanmaması için uyardı.

Aydoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: “Haftalardır Eğitim Sen olarak LGS, YKS uyarılarımızı sürdürdük. Aslolan sağlık, yaşam hakkıdır dedik. Sınav sırası ve sonrasında uyarılarımızın haklılığı bir kez daha kanıtlandı. Covid-19 tanısı konulan bir öğrenci nasıl tüm öğrencilerle birlikte sınava alınabilir?”

22-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş