Arama sonuçları

LGS sonuçları erken açıklanır mı? Bakan Özer ne dedi?

LGS sonuçları erken açıklanır mı? Bakan Özer ne dedi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, CNN Türk’te katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı. Geçtiğimiz 5 Haziran’da yapılan ve sonuçları liselere yerleştirmelerde kullanılacak olan Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçlarını 30 Haziran'da açıklanacağını söyledi. Sürecin başarılı şekilde devam ettiğini belirten Özer, ilk değerlendirmelerin bitirildiğini ve sıkıntılı bir sürecin olmadığını belirtti.

 

HANGİ TARİHTE SÖZ VERMİŞSEK

 

Özer, sınav sonuçlarının ilan edilen tarih olan 30 Haziran’da açıklanacağının altını çizerek, “Bakanlık olarak hiçbir zaman erken açıklamaya gitmedik. Hangi tarihte söz vermişsek o tarihte açıklayacağız" dedi.

Özer, yerleştirmelerle ilgili bir sıkıntının söz konusu olmadığını vurgulayarak, şöyle dedi: “Yerleştirmelerle ilgili bir sıkıntı olmayacak. Geçen yıl öğrencilerin yüzde 92'si tercih ettikleri ilk 3 liseden bir tanesine yerleşti. Yüzde 52'si ise birinci tercihine yerleşti. Öğrencilerin yarısı zaten birinci tercihine yerleşiyor. Ailelerimiz de öğrencilerimiz de müsterih olsun. Herhangi bir sıkıntı yok. “

25-06-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş