Arama sonuçları

LGS sorularını öğrenciler değerlendirdi: Matematik zorladı, süre yetmedi

LGS sorularını öğrenciler değerlendirdi: Matematik zorladı, süre yetmedi

LGS sorularını öğrenciler değerlendirdi: Matematik zorladı, süre yetmedi. Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) giren öğrencilere göre sınavın sözel bölümü kolay ama sayısal bölümde matematik soruları zordu ve süre yetmedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınava yaklaşık 1 milyon 600 bin öğrenci katıldı. Bu yıl düzenlenen sınavda, koronavirüs tedbirleri dolayısıyla pek çok ekstra önlem alındı.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

 

LGS SORULARINI ÖĞRENCİLER DEĞERLENDİRDİ: MATEMATİK ZORLADI, SÜRE YETMEDİ

İki oturum halinde gerçekleştirilen sınavın ilk oturumu saat 9.30'da başladı ve 10.45'te sona erdi. Sınavın ilk oturumunda öğrencilere, Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sorularından oluşan 50 soruyu yanıtlamaları için 75 dakika süre verildi. Saat 11.30'da başlayan ikinci oturumda, öğrencilere matematik ve fen bilimlerinden oluşan 40 soruluk sayısal alan için 80 dakika süre verildi. İkinci oturumla birlikte sınav, saat 12.50'de sona erdi.

Pervinkaplancom Instagram yayınına katılan FMV Işık Okulları öğrencilerinden Mert Boru, Yavuz Karabulut, Zeynep Elçioğlu ve Barkın Kemal Yiğit soruları şöyle yorumladı: “Sınavın sözel bölümü kolay ancak sayısal bölüm zordu. Sayısal bölümde de fen soruları kolay ancak matematik soruları zordu ve süre yetmedi. Sayısal bölüme daha fazla süre olması gerekiyor.”

MATEMATİK BELİRLEYİCİ OLUR

Öğrenciler bu sınavda matematik sorularının belirleyici olduğunu söyleyerek, seneye sınava girecek öğrencilere de bol kitap okumalarını önerdi.

İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

LGS sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak.

20-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş