Arama sonuçları

LGS ve üniversite sınavları ileri tarihe ertelemeyi gündeme alabiliriz

LGS ve üniversite sınavları ileri tarihe ertelemeyi gündeme alabiliriz

LGS ve üniversite sınavlarını ileri tarihe ertelemeyi gündeme alabiliriz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanan yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında düzenlenen “Koronavirüsle Mücadele Eşgüdüm Toplantısı” 4 saat sürdü.

Toplantının ardından Erdoğan “Ulusa sesleniş” konuşması yaptı. İşte konuşmasından satır başları:

LGS VE ÜNİVERSİTE SINAVLARINI İLERİ TARİHE ERTELEMEYİ GÜNDEME ALABİLİRİZ

İlk virüsün 11 Mart'ta çıkmasının ardından 12 Mart’ta okulların tatil edilmesi, uzaktan eğitime geçilmesi, kamu çalışanlarının yurtdışı görevlerinin ertelenmesi, spor müsabakalarının seyircisiz oynanması gibi önlemler alındı.

Anadolu meslek liselerini dezenfe ve maske üretimi yapar hale getirdik.

Uzaktan eğitimi hem internet hem tv ile başlattık.

Haziran ayında yapılacak LGS ve üniversiteye geçiş sınavının soru hazırlıkları tatil süreleri göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Ama gelişmelere göre sınavları ileri bir tarihe ertelemeyi de gündemimize alabiliriz.

HASTALIKTAN KORUMA NASIL OLACAK?

Hastalıktan korunma yolu virüsün yayılmasını engellemek. En iyi yöntem herkesin kendi kendine alabileceği tedbirler. Kimse benciliği ile toplumun sağlığını tehlikeye atma hakkına sahip değildir.

Bireysel temizliğe dikkat etmek gerekiyor. Bilim insanları korunmanın temizlik olduğu konusunda hemfikirler.

Sevgisini dokunarak göstermeyi seven milletiz. Ama salın tehlikesi ortadan kalkana kadar sevgimizi yüreğimizle ve dilimizle göstereceğiz. Bugün kovid-19 virüsünün bulaşma imkanı olan yerlerden uzak durmak, maruz kaldıysak da diğer insanlarla teması kesmektir. Gereken her tedbiri alarak, takdiri Allah'a bırakmak. Devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. En büyük görev fert fert milletimize düşüyor. Kovid-19 tehditi geçene kadar evlerinizden çıkmayalım.

Salgın hastalıklar insanlık tarihinde ciddi can kayıplarına yol açmıştır. Dünyada ağır sonuçları olan salgınlar büyük siyasi, sosyal, ekonomik dönüşümlerin tetikleyicisi oldu.

2002 Sars, 2012 Mers ile mücadele etti, 2014 Ebola gibi tehditlerle yüzleşildi.

İnsan ölümlerine yol açan hastalıklar arasında bu salgınların payı düşük. Ama önüne geçilmediği takrirde kitlesel ölümlere yol açabilir.

Son aylarda yaşadığımız sürecin insanlık üzerindeki sonuçlarını henüz bilemiyoruz. Bugünkü dünyanın nasıl geleceğe evrileceğini kestirmek zor.

Artık hiçbir şeyin eskisi gibi gidemeyeceği ortada.

Siyasi, ekonomik dönüşümlerin yaşanacağı yeni bir döneme giriyoruz.

İnsan hakları savunuculuğu yapan bazı ülkelerin ölen ölür kalan sağlar bizimdir anlayışında. Batı ülkeleri vatandaşlarını sahipsiz bırakmıştır.

Belirsiz geleceği göz önünde bulundurarak değerlendirmek gerekiyor. 21 asrı Türkiye’nin asrı haline getireceğiz.

Yeni koronavirüs ilk olarak 2019 Aralık’ta Çin’in Vuhan kentinde çıktı.

Ocak ayının birinci haftasında ilk ölüm, son haftasında Çin hükümeti görüldüğü şehirleri karantinaya almaya başladı.

27 Ocak Fransa ilk Avrupa’da görüldü. Ardından da bütün ülkelerde çıkmaya başladı. Tüm ulaşım araçlarında sınırlama geldi.

Dünya Sağlık Örgütü bu virüsü pandemi ilan etti.

Pekçok ülke havayolu başta olmak üzere sınırlarını insan trafiğine kapatmaya başladı.

Kovid-19 teşhis edilen 200 bin, ölen 8 bine yaklaştı. 80 bini iyileşti.

Her ülke Kovid-19 tehtidine karşı mücadele ediyor.

Türkiye bu hastalıkla ilgili gelişmeleri yakından takip izledi, tedbirleri süratle aldı. Henüz işin başında ocak ayında gelişmeleri an be an takip ettik.

YÖK ve 12 akademisyenle oluşan Bilim Kurulu’nun belirlediği tedbirleri acilen hayata geçirdi. Sınır kapılarımızı kapattık.

 

 

 

 

 

 

18-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş