Arama sonuçları

LGS ve YKS kursları: 5 yıldızlı otellere mi taşındı?

LGS ve YKS kursları: 5 yıldızlı otellere mi taşındı?

LGS ve YKS kursları: 5 yıldızlı otellere mi taşındı? Okullarda olduğu gibi sınava hazırlık kurslarında da yüz yüze eğitim yok. Ancak bazı sınava hazırlık kursları bu yasağı delmek için akla gelmeyen yöntemler deniyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) açıklamasına göre uzaktan eğitim 22 Ocak'a kadar uzatılacak. İkinci dönemin bir haftalık ara tatili de sömestr tatiline eklenecek ve ikinci dönem 15 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Bu süre içerisinde resmi ve özel okullar gibi sınava hazırlık kursları veren özel öğretim kursları da eğitimlerine “uzaktan” devam edecek. Aynı şekilde okullarda düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları’nda (DYK) yüz yüze eğitim yok. Tüm okullar ve bu kurslarda yüz yüze eğitim de ikinci dönemin başlayacağı tarih olan 15 Şubat’ta başlayacak. Her ne kadar halk eğitim merkezlerindeki kurslar ile motorlu taşıt kursları başta olmak üzere bazı kurslar için yüz yüze eğitim kararı olsa da sınava hazırlık kursları için bu geçerli değil.

LGS VE YKS KURSLARI : 5 YILDIZLI OTELLERE Mİ TAŞINDI?

Ancak bazı kurumların bu yasağı “5 yıldızlı otel” formülü ile çözdükleri görülüyor. Sosyal medya hesaplarından da velilere gönderilen mesajlarda da bu kurslar yüz yüze sınava hazırlık kurslarını yaptıklarını ifade ediyor. 8, 11 ve 12’nci sınıflara yönelik düzenledikleri bu kursları ise şöyle tanıtıyorlar: “Online eğitim verimli olmuyor değil mi? İstanbul ve Ankara’da 5 yıldızlı otelde ders çalışma (Kış) kampına ne dersin?”

HANGİ KURSLAR AÇIK?

MEB tarafından yayımlanan yazıya göre 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren yüz yüze eğitime başlayacak kurslar şöyle sıralanmıştı: Özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve mesleki eğitim merkezleri.

Bir başka yüz yüze eğitim kararı da Halk Eğitim merkezleri kursları ile ilgili oldu. Milli Eğitim Bakanlığı, hayat boyu öğrenme kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 11 Ocak'tan itibaren başladı.

Ancak her iki yazıda da özel öğretim kurslarında yüz yüze eğitime 15 Şubat 2021'de başlanmasının planlandığı aktarılmıştı.

16-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş