Arama sonuçları

LGS ve YKS’de ‘gözlük’ isyanı: Maske ile gözlükler buğulanıyor

LGS ve YKS’de ‘gözlük’ isyanı: Maske ile gözlükler buğulanıyor

LGS ve YKS’de ‘gözlük’ isyanı: Maske ile gözlükler buğulanıyor. 20 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) yaklaşık 1.8 milyon öğrenci maske ile girecek. İki oturumlu sınavın her oturumunda öğrenciler maske değiştirecek ve sınav ‘maskeli’ olarak gerçekleştirilecek. 27-28 Haziran tarihlerinde yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) de “maskeli” yapılacak. Bu sınava da yaklaşık 2.5 milyon aday katılacak.

Bir yandan sınavın kendi stresi sürerken bir yandan da maske kullanma zorunluluğu ise adayları da ailelerini de tedirgin ediyor. MEB’in ise küçük yaştaki çocukların kullanabileceği maske geliştirip geliştiremeyeceği konusunda ar-ge çalışması yaptığını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı, ancak gözlüklerin buğulanmasının nasıl önleneceği henüz bilinmiyor.

LGS VE YKS’DE ‘GÖZLÜK’ İSYANI: MASKE İLE GÖZLÜKLER BUĞULANIYOR

Ancak velilerin de öğrencilerin de maske ile ilgili kaygılarını artıran bir başka durum ise gözlük. Birçok öğrenci gözlük kullanıyor ve maske taktıklarında bu gözlükler buğulanıyor. İşte bu yüzden öğrenci ve veliler bu konuya çözüm bulunmasını istiyor.

İşte LGS velilerinden gelen bir mesaj bu durumu özetliyor:

MASKE VE GÖZLÜK İKİSİ BİRDEN KULLANILMIYOR

“14 yaşındaki kızım bu sene LGS'ye girecek ve gözlük taktığı için sınavda maske kullanılmasıyla ilgili endişeliyiz. Maske takınca gözlük buğulanıyor ve görmek çok zor hale geliyor. Kızımın okulundan gördüğüm kadarıyla, çocukların neredeyse üçte biri gözlük takıyor. Aylardır çok çalıştıkları ve geleceklerini doğrudan etkileyecek böyle önemli bir sınavda gözlüklü çocukların olumsuz etkilenmemeleri için bir formül bulunası çok önemli. Zaten bu çocuklar maskeli sınav olacağı için gerginken, bir de gözlüklerinde buğulanma yüzünden sıkıntı yaşayacaklar.”

SÜREKLİ GÖZLÜK SİLMEK DURUMUNDA KALACAĞIZ

Gözlük kullanan YKS adaylarından biri ise durumlarını şöyle anlatıyor:

“Maskeyi taktığımda gözlüğüm nefesten bir süre sonra buğulanıyor. Sınav sırasında buğulanmanın heyecanın etkisi ile daha da artacağını düşünüyorum. Bu bir zaman yarışı. Biz gözlüklü öğrenciler sürekli gözlükleri çıkarıp, silecek miyiz? Bu durumda zaman kaybedeceğiz ve daha da stresimiz artacak. Bir çözüm bulunması gerek.”

11-05-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş