Arama sonuçları

LGS VE YKS’ye girecek öğrenciler: Tüm müfredattan sorumlular

LGS VE YKS’ye girecek öğrenciler: Tüm müfredattan sorumlular

LGS VE YKS’ye girecek öğrenciler: Tüm müfredattan sorumlular. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, üniversite sınavı müfredatına ilişkin, "Bu sene bütün konular, bütün içerikler hepsi fazlasıyla var ve müfredatın tamamından sorumlular" dedi.

Selçuk, üniversite sınavı müfredatına ilişkin soru üzerine şunları söyledi:

LGS VE YKS’YE GİRECEK ÖĞRENCİLER: TÜM MÜFREDATTAN SORUMLU

"Sınav müfredatını Milli Eğitim Bakanlığı belirliyor. ÖSYM ile görüşüp 'Bu sene konular, içerikler bunlar' diyoruz, onlar da ona göre soru hazırlıyorlar. Mart ayından sonra öğrencilerimize, velilerimize 'Bu herkesin yeni karşılaştığı bir durum, herkes hazırlıksız yakalandı. Biz hiçbir şey olmamış gibi davranamayız. O yüzden sadece yüz yüze aldığınız derslerden sorumlusunuz.' dedik ve onların sınav içeriğini sorduk. 'Artık belirli bir hazırlık sürecimiz var. 8'ler, 12'ler okula da başlayacak. Bu sene müfredatın tümünden sorumlusunuz.' dedik. Konuları buna göre, belli ince ayrıntılar vesaire gözlenecek elbette onlar dikkate alınacak, çocuklarımızın durumuna da bakacağız ama genel olarak müfredatın tümünden sorumlular."

HEM YÜZ YÜZE HEM UZAKTAN

"Yüz yüze eğitimde geçen sene marta kadar gördükleri, uzaktan eğitimde gördükleri, bu sene yüz yüze eğitimde ve uzaktan eğitimde gördüklerinden mi sorumlular?" sorusuna Selçuk, "Elbette" karşılığını verdi.

KONTENJANLAR AZALMAYACAK

Selçuk, müfredat içeriğinin normalde yıl sonuna doğru duyurulduğunu ancak bu yıl biraz daha erken olabileceğini, bununla ilgili içeriklerin gözden geçirildiğini, son kontrollerin yapılmasının ardından kısa sürede açıklanacağını bildirdi.

Selçuk, şöyle dedi:

"Bu sene bütün dersleri görecekler. Geçen sene marttan sonraki dersleri görmedikleri için, bizim EBA televizyonumuz da yeni olduğu için, öğretmenlerimiz bu salgın sürecini yeni yaşadıkları için biz o zaman başka tedbir aldık ama bu sene bütün konular, bütün içerikler hepsi fazlasıyla var ve müfredatın tamamından sorumlular. Bu sene sınava giren her çocuğumuz aynı koşullarla giriyor. Bizim kontenjanımız zaten belirli. Salgın var diye kontenjan azalmayacak."

HANGİ DERSLERİ YÜZ YÜZE ALACAKLAR?

Yüz yüze eğitimde hangi derslerin verileceğine ilişkin soruya Selçuk şu yanıtı verdi:

"İlkokullarda hayat bilgisi, Türkçe, matematik dersleri veriliyor. 2'inci sınıflardan itibaren bunun yanı sıra bir saat yabancı dil var. 4'üncü sınıftan itibaren de bir saat din bilgisi var. Böyle baktığımızda aslolan yani çocukların esasen omurgada sorunlu olduğu dersler. Çünkü biz müzikle sporla ilgili yakın teması gerektiren dersleri yapmıyoruz ama bu tür dersler hem EBA hem de okul için standart. 

8'inci sınıflarda da LGS muhtevasında yer alan dersler var. Onlar da fen bilgisi, matematik, Türkçe, sosyal bilgiler ve İngilizce dersleri. 12'inci sınıflarda ise YKS'ye hazırlık için olan dersler var. Kişinin neyi seçtiğine bağlı olarak matematik, edebiyat, fizik, kimya, diğer sosyal dersler olabilir. Hangi alana yöneldiğine bağlı olarak değişir." 

07-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş