Arama sonuçları

LGS yerleştirme kılavuzu ne zaman çıkacak?

LGS yerleştirme kılavuzu ne zaman çıkacak?

LGS yerleştirme kılavuzu ne zaman çıkacak? Liseye Geçiş Sınavı (LGS) başvuru kılavuzu çıktı. Kılavuzda başvuruların nasıl yapılacağının yanı sıra sınavla öğrenci alacak 126 bin 510 kontenjana sahip 1367 okul açıklanmış oldu.

Başvuruların tamamlanmasından sonra bu kez bekleyişi LGS yerleştirme kılavuzu oluşturuyor. Çünkü başvuru kılavuzunda yerleştirme esaslarına ilişkin bilgi yok. Aileler ve öğrenciler LGS yerleştirme kılavuzunun ne zaman çıkacağını soruyor.

 LGS YERLEŞTİRME KILAVUZU NE ZAMAN ÇIKACAK?

Çünkü asıl beklenen bu kılavuz. Kılavuz, başta 1 milyona yakın öğrencinin adrese göre yerleştirilmesinin hangi koşularda hangi kriterlere göre yapılacağını anlatacak.

İşte hem adrese dayalı hem de sınavla öğrenci alacak liseler için beklenen bu kılavuz haziran ayında çıkacak. Hatta LGS sınav sonuçlarının açıklanacağı 22 Haziran’da bu kılavuzun çıkacağı belirtiliyor.

LGS YERLEŞTİRME KILAVUZUNDA NELER OLACAK?

Peki bu kılavuzda neler yer alacak?

Sınavla öğrenci alan okullar için kaç okul tercih etme hakkınız olduğu belirtilecek. 5 okul diye açıklanmıştı ama sayısı netleşecek.

Asıl adrese dayalı yani yaklaşık 1 milyon öğrencinin nasıl yerleştirmesinin yapılacağı ortaya çıkacak. Şu ana kadar yapılan açıklamalarda yanıtı verilmemiş çok sayıda soru işareti var.

ORTAÖĞRETİM KAYIT ALANI BELİRLENECEK?

Nedir bunlar hatırlayalım.

Öncelikle ortaöğretim kayıt alanı ne kadarlık bir alanı kapsayacak bu belli değil.

Adrese göre tercihte önce 5 okul zorunlu tercih edilecek dendi. Sonra 3 olduğunu söylendi, bir ara 2 tane dendi. En son Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 5 okulun tercih edileceğini söyledi. Ancak zorunlu mu değil mi hala belli değil. Yani 3 okul seçerseniz tercih listeniz geçersiz mi olacak?

9 OKUL YETERLİ OLACAK MI?

Her öğrenciye 3 okul türünden yani Anadolu, imam hatip ve meslek lisesi olmak üzere ortaöğretim kayıt alanı içinde 9 okulluk bir liste sunulacağı belirtildi. Ama nüfusu 50 bin ve altı olan bazı ilçelerde bırakın 9 okulu bir tane bile okul yok. Bu ilçelerin sayısı 5.

Ayrıca 1 tek lise olan ilçe sayısı 127. Bunların da 102’si çok programlı lise.

2 lise olan ilçe sayısı 117.

3 okul olan lise sayısı 101

4 lise olan ilçe sayısı 94.

Sadece 26 ilçede 9 ile 12 arasında lise sayısı var.

BAŞKA İLÇELERDEN OKUL SEÇİLEBİLECEK Mİ?
 

Bu durumda bu ilçelerdeki öğrenciler başka ilçelerden hatta illerden okul tercih etmek zorunda. İşte bu kuralların nasıl olacağını yerleştirme kılavuzu çıktığında göreceğiz.

Bu arada çocuklarını pansiyonlu okullara göndermek isteyenler için de pansiyonlu okul seçeneği e-okul ekranında açılacak.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz hiçbir öğrenci istemediği okula yerleşmeyecek diyor. Bunu da yerleştirme sonuçları açıklandığında görmüş olacağız.

22 MAYIS’TA SINAVA GİRİŞ BELGESİ

Bu arada LGS sınava giriş belgesi 22 Mayıs’tan itibaren öğrencilerin öğrenim gördükleri okullardan alınmaya başlanacak. Bu belgede öğrencinin fotoğrafı ile nerede sınava gireceği de belli olacak.

 

 

 

 

06-05-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş