Arama sonuçları

LGS- YKS kursları ne olacak? Yüz yüze eğitim var mı?

LGS- YKS kursları ne olacak? Yüz yüze eğitim var mı?

LGS- YKS kursları ne olacak? Yüz yüze eğitim var mı? Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yüz yüze eğitimin olmayacağını, eğitimin uzaktan süreceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından ayrıntılar için gözler Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) çevrildi. Uzaktan eğitim süreci nasıl olacak? Sınavlar nasıl yapılacak? Yüz yüze eğitim kurslarda olacak mı?

Bu soruların yanıtlarını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim ile ilgili yaptığı açıklamada verdi.

LGS-YKS KURSLARI NE OLACAK? YÜZ YÜZE EĞİTİM VAR MI?

Selçuk, 31 Aralık 2020 tarihine kadar resmi ya da özel tüm okullarda, özel öğretim kurslarında, okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze değil, eğitim uzaktan yapılacağını açıkladı.

Selçuk, özel öğretim kurslarında da okul öncesi eğitim kurumları da kreşler de diğer kademeler gibi uzaktan eğitimde olacağını duyurdu. Bunun anlamı YKS-LGS kursları da uzaktan yapılacak, yüz yüze olmayacak.

Yine Selçuk, okullardaki destekleme ve yetiştirme kursları ve takviye kurslarında da bu süreçte yüz yüze eğitim yapmayacaklarını söyleri. Yalnızca özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki “bireysel eğitimler” yüz yüze olabilecek.

LGS-YKS MÜFREDATI DEĞİŞİR Mİ?

Selçuk, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yüz yüze ya da uzaktan sınav olmayacağını, sınavlarla ilgili planlamaların salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Selçuk, açıklamada öğretim yılının başından bu yana tekrarladığı “tüm müfredattan sorumlu olunacak” sözüne yer veriyor. Selçuk, “Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır” dedi.

Ancak “Merkezi sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için sınav müfredatının uzaktan eğitim sürecine uyumlu hâle getirilmesiyle ilgili çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıntıları önümüzdeki hafta kamuoyu ile paylaşılacaktır” sözleri ise akla LGS-YKS sınav konularında değişiklik olup olmayacağını akla getirdi. Bunun yanıtını da önümüzdeki hafta öğreneceğiz.

18-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş