Arama sonuçları

LGS'de artık konu tekrarlara başlayın

LGS'de artık konu tekrarlara başlayın

LGS'de artık konu tekrarlara başlayın. Sınavla öğrenci alacak liseler için yapılacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2 Haziran'da düzenlenecek. Sınava sayılı günler kala uzmanların önerisi konu tekrarlarına başlamak oluyor. Uzmanlar soruların zor olacağına ilişkin yorumları da dikkate almadan çalışmaya devam edilmesini öneriyor. 

LGS'DE ARTIK KONU TEKRARLARINA BAŞLAYIN

Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz LGS'yehazırlanan öğrencilerin artık konu tekrarlarına başlamaları gerektiğini söyleyerek, önerilerini şöyle sıralıyor: 

SON KONU TEKRARLARINA BAŞLAYINIZ

Düzenli tekrar yapmak için her dersle ilgili sene başından bu yana işlediğiniz, tekrar yapmanız gereken konuları günlere bölerek bir tekrar programı oluşturunuz. 

 

BİR GÜNDE 3 DERS ÇALIŞIN

Tekrar programınızı bir güne en fazla üç ders çalışacak şekilde oluşturunuz.

Örneğin; 

1. Gün​​: Matematik, TC, İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi

2. Gün​​: Fen Bilimleri, Yabancı Dil, Türkçe

Bu çalışma yöntemi ile her derse iki günde bir sıra geleceğinden her ders için çalışmanız gereken konuları da 60 güne değil, 30 güne bölmeniz gerekir. 

ÖNCE KONUYA BAKIN SONRA TEST ÇÖZÜN

Tekrar programı uygularken sözel dersler için önce tekrar edeceğiniz konuyu, kitap sayfalarını çevirerek gözden geçirin daha sonra konu ile ilgili test çözün.

Sayısal dersleri tekrar ederken önce derste tutmuş olduğunuz notları ve soru çözümlerini inceleyin. Daha sonra test çözümü yapın.

 

YANLIŞ YAPTIĞINIZ SORULARDA KONULARA BAKIN

 

Test çözmenin amacı bir konu ile ilgili eksiğinizi ortaya çıkarıp gidermektir. Dolayısıyla soru çözümünde önemli olan yanlış çözdüğünüz soruların doğrusunu öğrenerek eksiğinizi gidermenizdir. Sizi başarıya taşıyacak olan da budur. Ancak öğrencilerin çok büyük bir bölümü testi çözdükten sonra kaç doğru, kaç yanlış yaptıklarına bakıp çalışmayı bitirmektedir. Sınavı kazananlar daima yanlışlarının üstüne gidip düzeltenlerdir. Sonuç olarak 300 soru çözeceğinize 100 soru çözün ama tam çözün. 

BU SINAV SEÇME SINAVI OLACAK

Bu yıl uygulanacak Lise Giriş Sınavının TEOG'dan farkı ölçme sınavı değil seçme sınavı olmasıdır. Seçme sınavlarının en büyük özelliği ise; neden-sonuç ilişkisi kurabilme, verilmeyeni algılayabilme, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme, bilimsel süreç becerilerini kullanabilme gibi üst düzey yeterlilik gerektirecek sorulardan oluşmasıdır. 

 

TEOG SORULARINA BAKMAYIN 

LGS'ye hazırlanırken geçmiş yılların TEOG ve SBS sorularını çözerek sınava hazırlanmak sizleri yanıltacaktır. LGS'ye etkin hazırlanmak için internetten PISA ve TIMSS sorularını indirip çözmeye çalışın. 

 

DENEME SINAVLARINDA SÜRE TUTUN 

Evde uyguladığınız deneme sınavlarında süre kullanımına dikkat ederek süre kullanma alışkanlığı edininiz. 

 

06-04-2018


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş