Arama sonuçları

LGS’ye geri sayım başladı

LGS’ye geri sayım başladı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında düzenlenen merkezi ortak sınav 5 Haziran 2022’de gerçekleştirilecek.

Yaklaşık 1.2 milyon 8. sınıf öğrencisinin katılacağı sınav için geri sayım başladı. Anadolu, fen, sosyal bilimler liseleri, proje okulları, mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına öğrenci seçmek amacıyla yapılacak LGS ile merak edilenleri Milliyet 5 soruda özetledi:

1- LGS’ye katılım zorunlu mu?

MEB, LGS başvurularını otomatik olarak yaptı ancak sınava katılmak zorunlu değil. Öğrenciler, sınav giriş belgesine, 27 Mayıs’tan itibaren e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nden ulaşabilecekler.

2- Sınavda değişiklik var mı?

LGS’de oturumlar, sınav süreleri, soru sayıları ve ders dağılımlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Sınav iki oturum hâlinde gerçekleştirilecek. Öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru sorulacak. Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru sorulacak. İkinci oturumda ise matematik ve fen bilimleri derslerinden 40 soru yer alacak.

3- Yanlış cevaplar, net sayılarını etkileyecek mi?

Sözel ve sayısal bölümlerdeki her test için doğru ve yanlış cevap sayıları belirlenecek. Öğrencinin, her bir testine ait ham puanı, ilgili teste ait doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının 3’te 1’i çıkarılarak hesaplanacak.

4- Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

LGS sonuçları, 30 Haziran 2022’de www.meb.gov.tr’den ilan edilecek. Sınav sonuç belgeleri postayla gönderilmeyecek.

5- Özel okullar nasıl alacak?

Amerikan, Alman, Fransız, İtalyan liselerinin de yer aldığı yabancı kolejler ile Türk özel okulları da LGS ile öğrenci alacak. Ancak bu yıl geçen yıldan farklı olarak bu okullarda tek önkayıt ve kesin kayıt takvimi olacak; aynı gün içinde hem kesin hem de yedek kayıtlar yapılacak. İlk kayıt dönemi, LGS’nin de açıklanacağı 30 Haziran’da başlayacak; 8 Temmuz’da sona erecek.

08-05-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş