Arama sonuçları

LGS’ye girecek öğrenciler için yüz yüze eğitim nasıl olacak?

LGS’ye girecek öğrenciler için yüz yüze eğitim nasıl olacak?

İlkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim ve sınavların nasıl yapılacağını açıklayan . Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 6 Haziran’da yapılacak Liseye Geçiş Sınavı’na (LGS) girecek 8’nci sınıf öğrencileri için de yüz yüze eğitimle ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda, bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ortaokulların 8. sınıflarında sınıf mevcudunun kalabalık olması ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 12 ders saati yapılacak. Diğer durumlarda ise haftada 22 ders saati yüz yüze eğitim yapılacak.

HANGİ DERSLER YÜZ YÜZE OLACAK?

Bu sınıflarda haftada 12 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, 22 ders saati yüz yüze eğitim durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yapılacak.

Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan imam hatip ortaokullarının 8. sınıflarında sınıf mevcudunun kalabalık olması ve sınıfın bölünmesini gerektiren durumlarda haftada 14 ders saati, diğer durumlarda ise haftada 24 ders saati yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek. Bu sınıflarda haftada 14 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda Türkçe, matematik, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve Kur'an-ı Kerim, 24 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda aynı dersler yüz yüze olacak. 

TÜM KONULARDAN SORUMLU OLACAKLAR?

Yüz yüze eğitim faaliyetlerine katılmayacak öğrenciler, sınıfının konu ve kazanımlarının işlenen bölümünün tamamından sorumlu olacak ve okullarında yüz yüze gerçekleştirilecek ölçme değerlendirme sınavlarına katılacak.

İlkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarındaki yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders saati 30 dakika ve teneffüsler 10 dakika olacak.

03-03-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş