Arama sonuçları

Lise öğrencilerine ‘karne’ yok

Lise öğrencilerine ‘karne’ yok

Lise öğrencilerine ‘karne’ yok. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) aldığı kararla birinci dönem yüz yüze sınav yapılmayacak. Ortaokullarda sınav olmayacak ama liselerin yüz yüze sınavları ikinci dönem yapılacak.

LİSE ÖĞRENCİLERİNE KARNE YOK

 Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada tüm özel ve resmi liselerde bugüne kadar yapılan sınavların geçerli olacağı ve e-okul sistemine işleneceği belirtilirken, ikinci döneme kadar da yüz yüze sınav olmayacağı ifade edildi. Birinci döneme ait yüz yüze sınavların “salgının seyri göz önünde bulundurularak yapılacak planlama doğrultusunda 15 Şubat 2021 tarihinden sonrasına ertelendiği” belirtildi.

Bu nedenle de 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin iş ve işlemler bu sınavların yapılmasından sonra tamamlanacak olup karne basımı ve dağıtımı yapılmayacak.

YAPILAN SINAV VE PERFORMANS E-OKULA İŞLENECEK

Bugüne kadar gerçekleştirilmiş ölçme ve değerlendirme uygulamaları geçerli olup bu kapsamda, derslere ilişkin yapılmış olan sınavlar ile performans çalışmalarına ilişkin puanların e-okul sistemine işlenmesi sağlanacak.

Liselerin yüz yüze sınavları ile sınava girememiş telafi öğrencilerininki 15 Şubat’tan sonra yapılacak. Bunlarla ilgili açıklama önümüzdeki günlerde olacak.

MEB açıklamasına göre 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek. 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak, ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil edilecek.

ORTAOKULLARDA NE OLACAK?

5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak, bu sınıflarda da ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil olacak. 

25-12-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş