Arama sonuçları

Lise sınavları: Öğrenciler hangi konulardan sorumlu olacak?

Lise sınavları: Öğrenciler hangi konulardan sorumlu olacak?

Lise sınavları: Öğrenciler hangi konulardan sorumlu olacak? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) liselerin birinci dönem yapılamayan sınavları için hem tarih verdi hem de sınav konularını belirledi.

2020-2021 öğretim yılında lise öğrencileri karneleri alamamıştı. Çünkü yüz yüze yapılması planlanan sınavlar koronavirüs salgınında vaka sayılarının artması üzerine ertelenmiş ve ikinci dönem yapılması kararı alınmıştı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzasıyla illere gönderilen yazıda  liselerde yüz yüze eğitim ve yüz yüze sınavlarla ilgili bilgi verildi. Buna göre 1 Mart’ta liselerde yalnızca son sınıflar 12’ler yüz yüze eğitime başlayacak. Ders saatleri de haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak. 12’ler dışındaki sınıflar eğitime uzaktan devam edecek.

LİSE SINAVLARI: ÖĞRENCİLER HANGİ KONULARDAN SORUMLU OLACAK?

Buna göre liselerde birinci dönemden yapılamayan sınavlar 1 Mart'tan itibaren 2 haftayı geçmeyecek şekilde gerçekleştirilecek. Bu sınavlar yüz yüze olacak. Birinci döneme ilişkin tüm iş ve işlemler, 19 Mart Cuma gününe kadar e-Okul sistemine işlenerek tamamlanacak. Birinci dönemde yapılamayan sınavların kapsamı, 1 Kasım 2020 tarihine kadar işlenen konular ile sınırlı tutulacaktır.

İkinci dönemin birinci sınavları da 16 Nisan 2021 tarihine kadar tamamlanacak şekilde planlanacak. Tüm bu sınavlar yüz yüze yapılacak.

 

12-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş