Arama sonuçları

Lisede bir yılınızı yurtdışında okuyun

Lisede bir yılınızı yurtdışında okuyun

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından ve en eski öğrenci değişim programlarından biri olan AFS (American Field Service) Türkiye'de faaliyetleri Türk Kültür Vakfı (TKV) tarafından yürütüyor. 1947 yılında başlayan ve Türkiye’de de 1952 yılından bu yana sürdürülen AFS programı ile 380 binden fazla katılımcı 50'den fazla ülkede değişim programına katıldı.

İşte nasıl AFS öğrencisi olabileceğinize ilişkin sorularınızın yanıtları: 

AFS ÖОRENCİSİ OLMAK İÇİN KOޞULLAR NEDİR?

Program tüm devlet ve özel lise öğrencilerine açık. Lise hazırlık da dahil olmak üzere her sınıf düzeyinde katılabilirsiniz. Başvuru için ayrıca son iki öğretim yılı sonu not ortalamalarının; 5 üzerinden 2.00 ve üzeri olması ve son iki yılın not ortalamalarında hiçbir dersten 0 ya da 1 almamış olmak gerekiyor.

KONAKLAMAMIZ NASIL SAОLANIYOR?

AFS programlarına katılan öğrenciler bir yıl süre ile farklı bir ülkede gönüllü ailelerin yanında kalıyor.

AFS AİLELERİNİN GÜVENLİ OLUP OLMADIОI NASIL BELİRLENİYOR?

Her ülkede AFS programını yürüten bir kuruluş bulunuyor. Bu kuruluşu da zaten daha önce AFS programlarına katılanlar kuruyor. Gönüllü ailelerin büyük çoğu da daha önce AFS öğrencisi olmuş. Bu aileler ilgili ülkenin AFS yürütücüsü kurum tarafından güvenlik kriterlerine göre seçiliyor ve onaylanıyor. Aile bireylerinden 18 yaşın üstünde olanlardan adli sicil kağıdı talep ediliyor.

YABANCI DİL BİLMEMİZ GEREKİYOR MU?

Programa katılmak için dil şartı bulunmuyor.

AFS PROGRAMLARINA KATILIMIN MALİYETİ VAR MI?

Programların maliyeti öğrencinin gideceği ülkeye göre değişiklik göstermekle beraber ortalama 15 bin USD civarında. Program ücreti içinde uçak bileti, AFS sağlık sigortası ve direkt operasyonel maliyetler yer alıyor. Pasaport, vize ücreti ve öğrencinin cep harçlığı ise program ücreti içinde yer almıyor.

AFS PROGRAMI NASIL DOОDU?

Temelleri birinci ve ikinci dünya savaşlarında ambulans soförlüğü yapan gönüllülere, American Field Service'a (AFS) dayanan AFS Kültürlerarası Programları, 1947 yılında farklı kültürlerden insanlar arasında kurulacak ilişkiler sayesinde ön yargıların yıkılması, hoşgörü ve kültürlerarası anlayışın artmasıyla dünya barışının sağlanacağı inancını taşıyan gönüllülerin girişimleri ile başlatıldı.

AFS BAޞVURUSU NEREYE YAPILIYOR?

Başvurularınızı Türk Kültür Vakfı’na (TKV) yapmanız gerekiyor.

HANGİ ÜLKELERE GİDEBİLİRİM?

Asya-Pasifik: Endonezya, Filipinler, Güney Kore, Japonya, Tayland, Çin

Avrupa: Almanya, Avusturya, Belçika, Bosna Hersek, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda,  Macaristan, Norveç, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, Sırbistan, Çek Cumhuriyeti, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda

Latin Amerika: Arjantin, Bolivya, Brezilya, Dominik Cumhuriyeti, Honduras, Kosta Rika, Paraguay, Peru, Venezuela, ޞili.

Kuzey Amerika: ABD ile Kanada.

 

 

Fotoğraf: Türk Kültür Vakfı'ndan alınmıştır

01-04-2017


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş