Arama sonuçları

Liseden sonra ilköğretimde de 'uzaktan not'a geçiliyor

Liseden sonra ilköğretimde de 'uzaktan not'a geçiliyor

Liseden sonra ilköğretimde de 'uzaktan not'a geçiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. 6 Ocak 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliği şöyle yer aldı:

“Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 33 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.”

Peki yürürlükten kaldırılan bu madde nedir ve kaldırılması ne anlama geliyor?

LİSEDEN SONRA İLKÖĞRETİMDE DE 'UZAKTAN NOT'A GEÇİLİYOR

Kaldırılan maddede “Uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılamaz” deniliyordu. Bu maddenin kaldırılmasıyla birlikte yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitimde de öğrencilere not verilmesinin yolu açılmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde MEB aldığı kararla ilköğretim ile ortaokullarda yüz yüze sınav yapılmasını iptal etmişti. Ancak bazı okullar sınavlarını yapmış, bazılarının yarıda kalmış, bazıları ise hiç sınav gerçekleştirmemişti. İşte bu madde değişikliğinin nedeni bu sınavların kaldırılması. Birinci dönem notları yüz yüze sınavlar ile verilemeyeceğine göre bakanlık bu değişikliği yaparak, uzaktan not verilmesinin önünü açtı.

Bu durumda da sınavlarını yüz yüze yapamayan ortaokullar ile ilkokul 4’ncü sınıflar öğrencilerine uzaktan eğitim derslerine katılım ve projeler ile not verebilecek.

LİSELERDE DE YÖNETMELİK DEĞİŞTİ

31 Aralık 2020 tarihinde Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanan MEB Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile de 'Uzaktan öğretim notla değerlendirilmez' ifadesi de yürürlükten kaldırılmıştı.

UZUN VADEDE ONLİNE SINAVLARIN ÖNÜ AÇILIYOR

Önce liselerde sonra ilkokul ve ortaokullarda uzaktan eğitimde not verilmesinin önünü açan bu yönetmelik değişiklikleri uzun vadede online sınavların da yapılmasına fırsat tanıyacak. Pandemi koşullarında yüz yüze eğitim yapılamazsa bu yönetmelik değişiklikleri ile online sınavlar da yapılabilecek.

07-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş