Arama sonuçları

Liseler aşı takvimine göre açılmalı, sınavlar iptal edilmeli

Liseler aşı takvimine göre açılmalı, sınavlar iptal edilmeli

Eğitimciler 1 Mart’ta başlayacak yüz yüze eğitim için tedirgin. Liselerin aşı takvimine göre açılmasını ve yüz yüze yapılacak sınavların iptal edilmesini istiyor. Eğitim Sen yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) eğitim emekçilerinin aşılanmasına başlanmadan ve maske, mesafe ve yüzey/solunum hijyeninin sağlanmasına ilişkin diğer tüm önlemleri almadan, okulları 1 Mart tarihinde açma kararında ısrar ettiği vurgulandı.

Açıklamada, bulaş riski bakımından yetişkinlerle benzer nitelikler taşıyan bir öğrenci grubu olan liselerde 12. sınıflar için okulların açılacağı ve tüm seviyelerde 1 Mart ile 19 Mart tarihleri arasında, birinci dönemin yapılmayan sınavlarının yüz yüze yapılacağı hatırlatıldı.

YÜZ YÜZE SINAVLAR İPTAL EDİLMELİ

Aşı takvimi muğlaklığını korurken, liselerde bir yandan 12. sınıflar için yüz yüze eğitime geçilmesi, diğer yandan hızla 9., 10. ve 11. sınıflarda sınavların yüz yüze yapılmaya başlanacak olması okul nüfusunun artmasına ve hareketlenmesine yol açacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Liselerde sınavların yapılmasının planlanması, gerek takvimi, gerek kapsamı ve gerekse salgın koşullarında uzaktan eğitimde yaşanan eşitsizlikleri bir nebze ortadan kaldırabilecek telafi programlarının düşünülmemiş olması nedeniyle büyük sorunlar içermektedir. Bu sınavlar her ne kadar 1 Kasım 2020’ye kadar olan konuları kapsıyor olsa da biliyoruz ki eğitim sürecinde çok ciddi sınıfsal eşitsizlikler, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri ve anadili farklı olan öğrencilerin karşı karşıya kaldığı eşitsizlikler, eğitim sürecini çok olumsuz etkilemiş ve eğitim hakkının kullanılmasını büyük ölçüde sekteye uğratmıştır. Bu nedenlerle hiçbir telafi programı yapılmadan bu sınavların yapılması, eğitsel olarak doğru olmadığı gibi etik-politik olarak da yerinde bir karar değildir.  Eğitim emekçilerine aşı yapılmasına gecikmeksizin bir an önce başlanmalıdır. Sınavlar iptal edilmeli bu sınavlar yüz yüze eğitime geçildiğinde mutlaka telafi programı yapılarak gerçekleştirilmelidir.”

25-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş