Arama sonuçları

Liselilerin yüz yüze sınavları: 3 Mayıs’ta başlayabilecek mi?

Liselilerin yüz yüze sınavları: 3 Mayıs’ta başlayabilecek mi?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), liselerde yüz yüze ve uzaktan eğitim ile ilgili açıklamasına göre 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının ikinci döneminin birinci sınavları 3 Mayıs’tan itibaren başlayacak. Öğrenciler 1 Kasım 2020-26 Mart 2021 arasında işlenen konu ve kazanımlardan sorumlu olacak.

Ancak hem veli hem de öğrenciler koronavirüs salgınında yükselen vaka ve ölüm sayılarına dikkat çekerek, sınavlarının yapılmasına karşı çıkıyor. Peki bakanlık ne diyor?

SINAVLAR YAPILABİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanı  Ziya Selçuk ise katıldığı bir programda 3 Mayıs'taki başlayacak yüz yüze sınavlara ilişkin, şöyle dedi: "3 Mayıs’taki sınavlarla ilgili bakış açımız şu; eğer hocalarımız tabloyu ortaya koyduklarında bunların ertelenmesi gerekir bir şekilde yeniden bir tanzime ihtiyaç var denildiğinde, inanın hiç tereddüt etmeyiz derhal yaparız. 'Bizim hiçbir şekilde bir ısrarımız ya da bir beklentimiz olamaz, buna hakkımız yok. Çünkü çocuklarımız, kıymetli velilerimiz, öğretmenlerimiz kıymetli bizim, o yüzden de tümüyle tabloya bakıp, veriye bakıp, bilime bakıp, böyle bir kararı gözden geçiririz, yeniden ele alırız.''

25-04-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş