Arama sonuçları

‘Mahkeme kararlarını uygulayın’

‘Mahkeme kararlarını uygulayın’

Mahkeme kararlarını uygulayın.’ İstanbul Beşiktaş’ta bulunan İsmail Tarman Ortaokulu’nun imam hatip ortaokuluna dönüştürmesi ile ilgili verilen iptal kararına karşı İstanbul Valiliği ve Beşiktaş Kaymakamlığı tarafından yapılan istinaf talebi reddedildi.

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, stinaf talebinin ‘kesin olarak’ reddedilmesi ve mahkeme kararının onanmasının ardından veliler ve mahalleli konuya ilişkin açıklama yaptı. Bin 576 gündür okulları için direnen veliler ve mahalleli, “Haksız, hukuksuz, talep olmayan bir uygulamanın düzeltilmesi için mücadele ediyoruz” dedi.

Mahkeme kararının uygulanmamasına tepkili olan mahalleli ve veliler şu ifadeleri kullandı: “Hukuki olarak tüm aşamalar bitmiştir. Kamu görevlileri İstanbul Valiliği, Beşiktaş Kaymakamlığı, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beşiktaş İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü zincirleme olarak bu kararın uygulanmasından sorumludur.”

Veliler, “Yanlış işlemler yaparak, yanlışta ısrar ederek harcayacak bir dakikamız yoktur. Mahkeme kararlarını yokmuş gibi davranmak ya da uyguluyormuş gibi yapmak ama uygulamamak suçtur. Davacıların hak aramalarına velilerin, mahallelinin seslerine kulak tıkamak suçtur. İki İdare Mahkemesi, İki Bölge İdare Mahkemesi olmak üzere işlemi iptal eden dört mahkeme kararının uygulanması için İlçe- Kaymakamlık- Valilik ve Bakanlığa kadar tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

22-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş