Arama sonuçları

Manevi rehberlik akademide

Manevi rehberlik akademide

Manevi rehberlik akademide. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın toplumsal yaşamı dinselleştiren uygulamaların en son halkası olan “Manevi Rehberlik” uygulaması, akademiye taşındı. BirGün'den Mustafa M. Bildircin'in haberine göre, öğrenci yurtlarından çocuk esirgeme kurumlarına, cezaevlerinden hastanelere kadar birçok yerde görevlendirilen manevi rehberlerin eğitimi için üniversitelerde yüksek lisans programları açıldı.

Tezli ve tezsiz yüksek lisans programları arasına alınan “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik” programının amacı, “Modern psikolojik danışmanlık teknikleri ile dini ve manevi yöntem ve teknikleri birlikte kullanabilen uzmanlar yetiştirmek” olarak açıklandı.

Diyanet’in manevi destek projesi kapsamında hayata geçirilen uygulamalara bir yenisi daha eklendi. D iyanet İşleri Başkanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında 2015 yılında imzalanan protokolle altı ilde uygulamaya sokulan, “Manevi Rehberlik” uygulamalarının kapsamı genişletildi. Çok sayıda üniversite para karşılığında, “Manevi Rehberlik Sertifikası” dağıtırken akademide de Manevi Danışmanlık ve Rehberlik programları açıldı.

TÜM KURUMLARA YAYILDI

Manevi Rehberlik uygulaması ilk kez 2015 yılında hayata geçirildi. Pilot uygulama olarak altı kentte devreye sokulan uygulama, “Vatandaşların memnun kalması” gerekçesiyle birçok kente yayıldı. Üniversitelerin bünyesinde başlatılan Manevi Rehberlik Sertifika Programı’na katılan ve bir ay eğitim alan Kuran kursu öğreticileri, “Manevi Rehber” adı altında hastanelerde görevlendirildi. Uygulamanın kapsamı kısa sürede genişletilirken manevi rehberler, yetiştirme yurtları, huzurevleri, cezaevleri ve KYK yurtlarında da çalışmaya başladı.

DİNİ VE MANEVİ TEKNİKLER

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin de aralarında olduğu çok sayıda üniversite, “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik” adı altında yüksek lisans programları açtı. İlahiyat, İslami İlimler ve Psikoloji bölümlerinden mezun olanların başvurabileceği programların amacının, “Modern psikolojik danışmanlık teknikleri ile birlikte dini ve manevi yöntem ve teknikleri birlikte kullanabilen uzmanlar yetiştirmek” olduğu bildirildi. Üniversitelerin, yüksek lisans programının tanıtımlarının altına, “Manevi Danışmanlık ve Rehberlik yüksek lisans programı, mezunlarına herhangi bir iş vaadinde bulunmamaktadır” notunu düşmesi dikkati çekti.

02-09-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş