Arama sonuçları

Matematik yerini ‘din’e bıraktı

Matematik yerini ‘din’e bıraktı

Matematik yerini ‘din’e bıraktı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 8 Ekim’de yüz yüze verilecek dersler programını açıkladı. 2 gün sonra ise çizelge değişti. 4’ncü sınıflarda 3 saat olan matematik dersi 2 saate indi, 1 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi eklendi.

Yüz yüze eğitimin ikinci aşamasında okul öncesi eğitim kurumlarında tam gün yüz yüze eğitime geçilirken, ilkokul, 8, lise hazırlık ile 12’lerde haftada iki gün yüz yüze eğitime başlandı. Köy okullarının tüm kademelerinde yüz yüze eğitim var.

MATEMATİK YERİNİ ‘DİN’E BIRAKTI

MEB, 8 Ekim’de illere gönderilen yazı ile yüz yüze eğitimindeki dersleri duyurdu.  Ancak 2 gün sonra değişiklik yapıldı. MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 10 Ekim’de gönderilen ek yazı ile 4. sınıfların ders programında değişiklik yapıldı. “Uygulamada görülen tereddütleri gidermek amacıyla ek açıklamaların gerekli görüldüğü” kaydedilen yazı ile toplam 3 ders saati olan matematik dersi azaltıldı ve 2 ders saatine düştü. Matematikten alınan bir ders saati ise Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine eklendi. Yeni programa göre, 4. sınıf öğrencileri, yüz yüze eğitimin ikinci gününde bir ders saati de Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi görecek.

Yazıda, ilkokulda okutulan yabancı dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin öncelikle okulun kadrolu alan öğretmenlerince okutulması istendi. Eğer kadrolu öğretmen yoksa sınıf öğretmeni okutacak.

13-10-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş