Arama sonuçları

Matematikte Türkiye’yi temsil edecek

Matematikte Türkiye’yi temsil edecek

Ankara Atatürk Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi 14 yaşındaki Furkan Erden, , 25. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı’nda (Junior Balkan Math Olympiad-JBMO) 15.5 yaş altı kategoride Türkiye’yi temsil edecek Türk Milli Matematik Genç Takımı’na seçildi. Takımda 6 genç matematikçi yer alıyor.

Furkan, 29 Ağustos 2020'de TÜBİTAK tarafından düzenlenen 28. Bilim Olimpiyatı 1. aşama sınavında Ortaokul Matematik alanında 8. olarak 2. aşama sınavına girmeye hak kazandı. Mart 2021'de TÜBİTAK tarafından yapılan 2. aşama sınavında 4. olarak altın madalya kazandı.

22-23 Mayıs'ta TÜBİTAK Tüsside yerleşkesinde gerçekleştirilen takım seçme sınavında 3. olarak 25. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı 15,5 yaş altı kategorisinde Türkiye'yi temsil edecek 6 gençten biri olarak Türk Milli Matematik Genç Takımı'na seçildi.

HAYALİ MATEMATİĞİN NOBEL’İNİ ALMAK

Furkan, ortaokuldan beri girdiği Matematik olimpiyatlarında birçok madalya kazandı.

2018 Ulusal Tales Matematik yarışmasında 6. sınıflar birincisi olarak altın madalyası, 2016 Hürriyet Matematik Olimpiyatları'nda altın madalyası yine Avmato Matematik Olimpiyatları'nda gümüş madalyası olan Furkan için matematik vazgeçilmez bir tutku.

İlk hedefi Genç Balkan Matematik Olimpiyatları'nda Türkiye’yi temsil etmek olan Furkan'ın en büyük hedefi bir gün matematiğin Nobel'i sayılan Fields Madalyası sahibi olabilmek. 

MİLLİ TAKIMDA KİMLER YER ALIYOR?

Türk Milli Matematik Genç Takımı'nda yer alan öğrenciler şöyle:

Mehmet Can Baştürk

Alperen İnan

Furkan Erden

Adil Enes Yılmaz

Batu Yalçın

İrem Gülce Yazgan

03-06-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş