Arama sonuçları

MEB bütçesinden Maarif’e 684 milyon TL

MEB bütçesinden Maarif’e 684 milyon TL

MEB bütçesinden Maarif’e 684 milyon TL. Yurtdışındaki FETÖ okullarına karşı iktidar olanaklarıyla alternatif yaratmak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla kurulan ve “Paralel Milli Eğitim Bakanlığı” olarak nitelendirilen Maarif Vakfı için kesenin ağzı yine açıldı.

MEB BÜTÇESİNDEN MAARİF'E 684 MİLYON TL

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, büyük bölümü AKP’li isimlerden oluşan mütevelli heyeti üyelerine, “Huzur hakkı” adı altında yapılan ödemelerin sır gibi saklandığı vakfa, MEB bütçesinden 684 milyon TL aktarılması kararlaştırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 2019 yılında 541 milyon TL aktarılan Maarif Vakfı’na 2020 yılında aktarılacak para tutarı da belli oldu. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı’nda, Maarif’e 2020 yılında 684 milyon TL aktarılacağı bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden 2016 yılından bugüne Maarif Vakfı’na aktarılan para, dün yayımlanan yeni karar ile 1,3 milyar TL’ye ulaştı.

Yurtdışındaki FETÖ okullarının devralınması amacıyla kurulan vakfın bu konuda başarılı olamadığı söyleyen CHP Grubu Eğitim Danışmanı Ali Taştan, şöyle dedi. “Ayrıca aktarılan bütçeler ve verilen yetkilerle vakıf, MEB’in bazı görevlerini devralarak kendisine yeni bir alan yaratmıştır. AKP Milletvekilleri, yurtdışındaki MEB okullarının da Türkiye Maarif Vakfı’na devredilmesi önerisi getirilmiştir, İktidarın MEB’i yurtdışında devre dışı bırakma politikası adım adım ilerliyor. "

05-03-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş