Arama sonuçları

MEB destekli vakıflardan çıt yok

MEB destekli vakıflardan çıt yok

MEB destekli vakıflardan çıt yok. BirGün'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nın protokol imzaladığı vakıf ve dernekleri meclis gündemine taşıyan CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, "Vatandaş zaten yoklukla mücadele ederken bir de yandaş vakıf ve dernekler MEB ile işbirliği yapıp velilerden para topluyor. Şu an nerede bu paralar? Öğrencilerimizin uzaktan eğitim gördüğü bu salgın günlerinde binlerce öğrencimizin bilgisayarı yok. Her fırsatta hem bakanlıktan bütçe alan hem de yetmezmiş gibi velilerden de para toplayan bu vakıf ve derneklerden çık yok" dedi.

BAKAN’A SORULAR

Bingöl, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

  • Bakanlığınızın iktidar olduğunuz yıllar süresince protokol imzaladığı vakıf ve derneklerin sayısı nedir? Söz konusu vakıf ve dernekler hangileridir?
  • Bakanlığınızın protokol imzaladığı vakıf ve derneklere yıllar bazında ayırdığı toplam bütçe ne kadardır? Hangi dernek ve vakfa ne kadar bütçe ayrılmıştır?
  • İşbirliğine gidilen vakıf ve derneklerin çocukların siyasi açıdan şekillenmesine ve pedagojik olarak etkilenmesine sebep olacağı düşünülmekte midir?
  • Bakanlığınızın protokol imzaladığı bazı vakıf ve derneklerin sınıflardan para topladığı iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? İddialar doğru ise yapılan işlem hukuka uygun mudur? Zaten maddi olarak zorda olan ailelerden toplanan bu paralar nereye aktarılmaktadır?

07-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş