Arama sonuçları

MEB - Diyanet işbirliğiyle yarışma

MEB - Diyanet işbirliğiyle yarışma

MEB - Diyanet işbirliğiyle yarışma. BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzaladığı işbirliği anlaşmaları ile okullara giren Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenecek resim ve kompozisyon yarışması için kolları sıvadı. MEB, “Öğrencileri gençlik çalışmaları ile tanıştırmak” gerekçesiyle okullarda, “Çanakkale Zaferi” temalı resim yarışması düzenlemek isteyen il müftülüklerine izin verdi.

Diyanet Çocuk Dergisi ve Diyanet Arapça İlim Dergisi’nin de aralarında yer aldığı Diyanet İşleri Başkanlığı dergilerinin okullarda tanıtımının yapılmasına olanak sağlayan MEB, Başkanlığa şimdi de öğrencilere yönelik resim yarışması düzenleme izni sağladı. Öğrencilerin çizecekleri resimlerin ve kaleme alacakları kompozisyonların değerlendirilmesi için aralarında vaizlerin de yer aldığı değerlendirme komisyonları kurulacağı bildirildi.

DİYANET İŞLERİ BAKANLIK İŞBİRLİĞİ

İlçe müftülükleri, öğrencilere yönelik resim ve kompozisyon yarışması düzenleme kararı aldı. Diyanet’in ortaokul öğrencileri arasında düzenleyeceği yarışma için MEB’de tüm imkanlarını adeta seferber etti. Yarışmanın, ilçe müftülükleri ve milli eğitim müdürlükleri işbirliği ile hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

DİN GÖREVLİLERİ AKTİF GÖREV ALACAK

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yarışmaya ilişkin hazırladığı bilgi notunda yarışmanın amacı, “Gençlerle iletişim kurmak ve onları Başkanlık gençlik çalışmaları ile tartıştırmak” şeklinde açıklandı. Diyanet’e bağlı gençlik koordinatörlerinin, öğrenci yurtlarında görevli manevi danışmanların ve okul çevresinde görev yapan imamların yarışmanın her aşamasında aktif olarak görev alacağı bildirildi.

İLÇE MÜFTÜLÜKLERİ BAŞVURU NOKTASI

Yarışmanın teması, “Çanakkale Zaferi ve Mehmet Akif Ersoy” olarak belirlendi. Yalnızca örgün eğitimdeki ortaokul öğrencilerinin katılabileceği yarışma için öğrencilere duyurulan başvuru noktası ise ilçe müftülükleri oldu.

İMAMLAR OKULLARI ZİYARET EDECEK

Yarışmanın tanıtım ve duyurusunun yapılması için de ilginç bir yöntem seçildi. Buna göre, ilçe müftülerinden, vaizlerden ve imamlardan okulları bizzat ziyaret etmeleri istendi. Ayrıca, imamların Cuma vaazlarında da yarışmanın duyurusunu yapacağı öğrenildi. Diyanet, din görevlilerinden, görevli oldukları camiye en yakın okuldaki öğrencilerin yarışmaya yüksek katılım sağlaması için teşvik çalışmaları yürütmesini istedi.

06-02-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş