Arama sonuçları

MEB, öğrenciye 'hafızlık' yaptırılacak

MEB, öğrenciye 'hafızlık' yaptırılacak

MEB, öğrenciye 'hafızlık' yaptıracak. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında örgün eğitime devam eden öğrencilerin aynı zamanda hafızlık yapabilmesine imkan sağlayan protokol imzalandı.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında daha önce ön protokolü yapılan "Okul-Kur'an Kursu İşbirliğine Dayalı Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi Protokolü"ne imza atıldı.

MEB, ÖĞRENCİYE 'HAFIZLIK' YAPTIRACAK

Protokolle, örgün eğitime devam edip hafızlık yapmak isteyen öğrencilerin, hafızlık ile hafızlık sonrası eğitim öğretim süreçlerinin etkin, verimli ve sistematik bir şekilde gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda protokol, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce belirlenen imam hatip okulları ile Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünce belirlenen Kur'an kursları iş birliğinde gerçekleştirilecek.

ÖRGÜN EĞİTİME ALTERNATİF OLUYORLAR

Geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi’nin kapsamını genişletme kararı aldı. İmam hatip ortaokullarında uygulanan proje kapsamında, altıncı sınıfta hafızlık eğitimi için okulundan ayrılan öğrencilere Kuran kurslarında beş ders için “takviye” eğitim verileceği öğrenildi.

ÖRGÜN EĞİTİME ALTERNATİF: HAFIZLIK EĞİTİMİ

Proje kapsamına alınan okul sayısı 199’a ulaştı. Kuran kurslarında Türkçe, Sosyal Bilgiler, Matematik, Fen-teknoloji ve İngilizce derslerinden “takviye” eğitim veriliyor. Uygulamanın amacı “Öğrencilerin okullarından uzakta kaldığı sürede yaşayacakları açığı kapatmak” şeklinde açıklandı.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim yılında pilot 17 imam hatip ortaokulunda başlatıldı. Amacı, “Öğrencilerin bir üst öğrenime akademik açıdan hazırlanması” şeklinde açıklanan projenin öğrencileri örgün eğitimden uzaklaştıracağını belirten eğitimciler uygulamaya tepki gösterdi.

HAFIZLIK EĞİTİMİ NEDİR?

Dördüncü sınıfı bitiren öğrenciler arasından, “Hafızlığa kabiliyeti olanların” dahil edildiği proje üst sınıflarda şu şekilde uygulanıyor:

♦ Beşinci sınıfta proje imam hatip ortaokullarına kaydolan öğrencilere temel ve meslek derslerinin dışında haftada dokuz saat Kuran dersi veriliyor.

♦ Hazırlık sürecini tamamlayan öğrenciler, beşinci sınıfın Mart ve Nisan ayında hafızlık yapmaya başlıyor. Diyanet’in okullara gönderdiği personel ile okuldaki öğretmenlerin işbirliğiyle öğrencilerden, her gün Kuran’dan bir sayfa ezberlemesi talep ediliyor.

♦ Hafızlığa başlayan öğrenciler, altıncı sınıfta okula bir yıl ara veriliyor.

♦ Öğrenciler yedinci sınıfa devam ederken haftada dokuzar saat daha Kuran dersi alıyor. Öğrencilerin imam hatipleri tercih etmesi durumunda ek puan almasına olanak sağlayacak bir model üzerinde çalışılıyor.

03-06-2019


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş