Arama sonuçları

MEB okul binalarını güçlendirmek için Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolar kredi aldı

MEB okul binalarını güçlendirmek için Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolar kredi aldı

MEB okul binalarını güçlendirmek için Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolar kredi aldı. Sabah'tan Burak Çelik'in haberine göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, deprem riskine karşı okulların dayanıklı hale getirilmesi için Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolar uzun vadeli kredi alındığını belirterek, "Ağustos, eylül, ekim aylarında 50'ye yakın okulun yıkımını gerçekleştirdik. İzmir depreminde 2 bin 600 okuldan 139'nun sıvasında çatlaklar oldu. Bunlar için her türlü tedbir alınacak. Bayraklı'dan tek bir okul bile 139 okul içerisinde yer almıyor" diye konuştu.

KÖY OKULLARI AÇIK KALACAK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Selçuk, köy okullarının açık kalmasına ilişkin olarak, "İlgili mevzuatı değiştirmemiz tüm köy okullarının açılması için fırsat var. Eğitim öğretim yeni başladı. 23 Mart'tan sonra bütün dünyada salgın dönemine ilişkin birtakım tedbirler alındı. Köy okulları belirli erişim sorunları yaşadı. Yeni eğitim öğretim yılında köy okullarının tamamının açılması, öğrenci sayısı yetersiz olduğu için açılamayan okulların tamamının açılması için salgın dönemine has olarak değil, salgından sonra da açık kalabilmesinin altyapısı tamamlandı" ifadelerini kullandı. Deprem güçlendirme çalışmalarına ilişkin soru üzerine Bakan Selçuk, İzmir'de ağustos-ekim aylarında 50'ye yakın okulun yıkımını gerçekleştirdiklerini söyledi. Depremde ise "2 bin 600 okul içerisinde 139 okulun sıvasında çatlaklar var. Buna karşın öğrencinin girmesinin sakıncalı olmadığı durumla karşı karşıyayız. Bayraklı'dan tek bir okul bile 139 okul içerisinde yer almıyor. 139 okul içinde her türlü tedbir alınacak" dedi.

DEPREM İÇİN KULLANILACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, deprem ile ilgili olarak da "Dünya Bankası'ndan 300 milyon dolar uzun vadeli kredi aldık. Şu anda kullanılabiliyor. Deprem ile ilgili kullanılması koşuluyla 300 milyon dolar okul binalarının yenilenmesi ve güçlendirilmesi için kullanılacak" açıklamasında bulundu.

05-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş