Arama sonuçları

MEB, okullar arası nakilleri ne zaman açacak?

MEB, okullar arası nakilleri ne zaman açacak?

MEB, okullar arası nakilleri ne zaman açacak? Çocuklarını özel okuldan devlet okuluna aldırmak isteyen ya da devlet okulları arasında nakil yapmayı bekleyen velilerin merak ettiği bu uygulamanın ne zaman başlayacağı. Çünkü 23 Mart’ta başlayan uzaktan eğitim süreci ile birlikte okullar arasında da nakiller durduruldu.

Bu süreçte özel okuldan devlet okullarına geçmek isteyen veliler bu işlemi gerçekleştiremezken, devlet okulları arasında nakil yapmak isteyenler de bekliyor. Daha önce temmuz ayı başında açılması beklenen nakil uygulaması ise henüz başlamadı.

MEB, OKULLAR ARASI NAKİLLERİ NE ZAMAN AÇACAK?

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından illere gönderilen ve Bakan Ziya Selçuk’un imzasını taşıyan “nakiller ve geçişler” konulu genelge yayımlanmıştı. Bu genelgede “İkinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuş olan tüm öğrenci nakil ve geçiş işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinde sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasından sonra açılacak” denmişti. Sınıf atlatma işlemleri tamamlandı, okulların açılacağı tarih de 31 Ağustos olarak belirlendi ama nakil uygulaması e-okul sisteminde açılmadı.

Peki nakiller ne zaman açılacak? Okullar arasında öğrenci geçişleri ne zaman olacak? İşte bu soruyu Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) sorduk. Buna göre lise kadamesinde nakil başvurularının önümüzdeki hafta, ilköğretim kademesinde ise Temmuz ayının üçüncü haftasında açılması öngörülüyor.

07-07-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş