Arama sonuçları

MEB okulların ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz mi?

MEB okulların ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz mi?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm okulların ihtiyaçlarını karşılayıp önceden göndererek bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlıklı olacaklarını belirtti. Özer, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu'nda düzenlenen "2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı"nda, eğitim hazırlıklarına bu yıl erken başladıklarını söyledi.

Bu yıl okulların ihtiyaçlarını, küçük onarımlarından büyük onarımlarına ve donatımlarına kadar hızla gidermek istediklerini ifade eden Özer, şöyle konuştu:

ŞÖYLE BİR SIKINTI VAR

"Çünkü yıllardan beri bu ülkede eğitimle ilgili şöyle bir sıkıntı var, 'Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyaçlarını karşılamaktan aciz. Okul aile birliklerini ve farklı mekanizmaları devreye sokuyor karşılamaya çalışıyor'. Bu kadar yatırımı yapan bir hükümet, Milli Eğitim Bakanlığı okulların ihtiyaçlarını karşılamaktan niye aciz hale gelsin. İşte biz bu sene bunu göstereceğiz. Tüm okullarımızın ihtiyaçlarını bizzat karşılayıp daha önce karşıladığımız gibi önceden göndererek bir sonraki eğitim öğretim yılına hazırlığımızı şimdiden yapacağız."

DOĞRUDAN BÜTÇE GÖNDERİLMESİ

Özer, daha önceden hep Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullara doğrudan bütçe gönderilirken, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okullara ise gönderilmediğini kaydetti.

Kendilerinin artık anaokuluna, ilkokula ve ortaokula da bütçe göndermeye başladıklarını anlatan Özer, şöyle dedi: "Çünkü çoğu zaman bütçeyi göndermemize rağmen zaman zaman bütçenin aktarılmasında sıkıntılar yaşandığını ve farklı kaynaklarda kullanıldığını gördük. Hiç kimseyi kirletmeden, doğrudan alıcısı kimse, kimin ihtiyacı varsa ihtiyacı fazla olana fazla gönderecek şekilde tüm okullarımıza bütçelerimizi göndermeye başladık."

YARDIMCI KAYNAKLAR ÜCRETSİZ GÖNDERİLECEK

Okulların rahat bir şekilde ihtiyaçlarını karşılayabileceğine işaret eden Özer, ülkede hiç kimseden devlet okullarına kayıt için bağış alınamayacağını vurguladı.

Ücretsiz ders kitabı uygulamasından da bahseden Özer, şunları söyledi:"Biz nasıl yardımcı kaynaklarla ilgili yıllardan beri kronik olan problemleri çözdüysek, çocuklarımıza yardımcı kaynağı ücretsiz olarak gönderdiysek ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da açıkladığı gibi 2022-2023 eğitim öğretim yılında masaların üzerine sadece ücretsiz ders kitaplarını değil ücretsiz yardımcı kaynakları da nasıl göndereceksek, okullarımızın da tüm ihtiyaçlarını biz karşılayacağız. Biz el ele vererek burada farklı başarı hikayeleri oluşturacağız."

Özer, Bakanlık olarak öğrencilerin çok daha rahat ortamlarda çalışabilmesi için her türlü imkanı seferber edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Herkes mesleki eğitime ölü muamelesi yapıyordu ve 'ne olacak bunun hali' diyordu. Şimdi 'mesleki eğitimi durdurun' diyorlar, 'yeter, mesleki eğitim, üretimle bu kadar içli dışlı olmasın' demeye başladılar. Diğer alanlar da aynı şekilde. Bu ülkenin güzel hikayelere ihtiyaçları var ve en fazla ihtiyaç duyduğu şeyde eğitimde güzel hikayeler. İnşallah sizlerle el ele vererek ülkemize bu güzel hikayeleri birlikte yaşatacağız. Eğitimimizi çok daha güzel noktalara taşıyacağız ve artık küçük şeylerden şikayet eden bir eğitim sistemi değil yeni projelerin konuşulduğu, yeni atılımların ve açılımların sürekli müzakere edildiği bir eğitim sistemini çok daha güçlü ve yaygın hale getirmek için mesafe alacağız."

Bakan Özer, toplantı öncesinde salon girişinde Raci Alkır Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı yağlı boya resim sergisini gezdi ve resim öğretmeni Dilek Teber'in yaptığı Atatürk portresini alarak Bakanlığa asacağını söyledi.

26-07-2022


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş