Arama sonuçları

'MEB özel okulları koruyor' tepkisi

'MEB özel okulları koruyor' tepkisi

'MEB özel okulları koruyor' tepkisi. Cumhurbaşkanı’nın ‘okullar yıl sonuna kadar uzaktan eğitim verecek’ açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okullardan devlet okullarına geçişi önceki gün durdurdu. Kamuoyuna açıklanmış bir belge olmamasına karşın öğrencilerini devlet okullarına almak isteyen özel okul velileri, işlemlerini gerçekleştiremedi.

BirGün'den Yaren Çolak'ın haberine göre, henüz konuya ilişkin genelge dahi yayımlanmadan geçiş işlemlerinin durdurulmasına veliler tepki gösterdi. Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) Genel Başkanı İlknur Kaya Bahadır “Herkes hemfikir MEB özel okulları koruyor. Tüm kararları velilerle, öğretmenlerle değil de özel okul patronlarıyla alıyor” dedi.

MEB’in EBA’ya ulaşamayan öğrenciler için çalışmalar yürütmesi gerektiğine vurgu yapan Bahadır, “Pandemi sürecinde çocuklar uzaktan eğitime ulaşamazken MEB bunları görmek yerine özel okulları mağdur etmemek istiyor. Pandeminin başında da okullar kapatıldığında yine aynı durum olmuş özel okulları korumak için bu geçişler durdurulmuştu. Şimdi yine aynı yöntemle özel okulları koruyor” ifadelerini kullandı.

BU İKİNCİ MAĞDURİYET

Bahadır, “Veliler haklı olarak kapalı olan okullara para yatırmak istemiyor. Dolayısıyla da çocuklarını kamu okuluna almak istiyor. Ancak bakanlık bunun önünü kesiyor. Geçtiğimiz yıl yatırdıkları paraları özel okullardan geri alamayarak veliler mağduriyet yaşamışlardı” diyerek tepki gösterdi.

“Biz eğitimin özelleştirilmesine karşıyız” diyen Bahadır sözlerini şöyle noktaladı: “Temel eğitimin kamu okulların da kesintisiz, eşit ve adil sağlaması lazım. Devlet önce bu anayasal hakkı yerine getirsin.”

20-11-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş