Arama sonuçları

MEB personeline ticaret uyarısı

MEB personeline ticaret uyarısı

MEB personeline ticaret uyarısı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kendi personelini ticaret yasağı konusunda uyardı. Bakanlık bazı personelin sosyal medya hesapları ve sosyal medya hesapları ve internet siteleri üzerinden reklam ve pazarlama yaparak gelir elde ettiğini bazı personelin ise ticari gelir elde edecek faaliyette bulunduğunu belirledi. Teftiş Kurulu Başkanı Atıf Ala, bu konuda tüm personeli uyardı.

BirGün’de yer alan, Ankaragazetecisi.com’dan Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre Ala, “Kazanç Getirici Faaliyet” başlıklı bir genelge yayınladı.

TİCARET YAPAN PERSONELE UYARI

2 Şubat 2021 tarihli genelgede, “bazı bakanlık personelinin, sosyal medya hesapları veya internet siteleri üzerinden özel yayınevlerinin yardımcı kaynak kitapları veya kendilerine ait mesleki çalışma dokümanları, ders notları, yardımcı kaynak kitaplarının reklamını, pazarlamasını yaparak gelir elde ettiği” belirtildi.

Genelgede, ayrıca; “bazı personelin ise mevzuatın uygun gördüğü haller dışında ticari gelir elde edecek nitelikte faaliyetlerde bulunduğu duyumları bakanlığımıza ulaşmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Ala tarafından gönderilen yazıda, Devlet Memurları Kanunu’nun devlet memurlarına ticaret yapmayı yasaklayan maddeleri anımsatıldı. Ala’nın genelgesinde, ‘aksi eylemlerde bulunanlar hakkında gerekli idari işlemlerin yapılacağı’ ifade edildi.

SAYIŞTAY DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Sayıştay benzer bir konuda 2019 yılı denetim raporunda MEB’i uyarmıştı.

Raporda şunlar denmişti:

“Kamu mali yönetiminin temel ilkelerine aykırı olarak merkez teşkilat birimlerinde kamu geliri niteliğindeki bazı gelirlerin bütçe ile ilişkilendirilmeyerek ayrı banka hesaplarında takip edilmekte ve bu hesaplardan kamu gideri niteliğinde harcamalar gerçekleştirilmektedir. Kurumun mali tablolarında yer alması gereken gelir ve giderlerin bu tür uygulamalarla Bakanlığın mali tablolarına dâhil edilmemesi, mali tabloların güvenilirliğini de zedelemektedir. Yasalarla çerçeve altına alınmış mali yönetim sisteminin temel ilkelerine uygun olarak Bakanlığın tüm gelir ve giderlerinin bütçe ile ilişkilendirilerek yönetilmesi ve muhasebe sistemine dâhil edilerek mali tablolarında yer almasının sağlanması önem taşımaktadır.”

27-02-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş