Arama sonuçları

MEB yine karar değiştirdi: Yüz yüze sınavlar sayılmayacak, sadece derse katılım 'not' olacak

MEB yine karar değiştirdi: Yüz yüze sınavlar sayılmayacak, sadece derse katılım 'not' olacak

MEB yine karar değiştirdi: Yüz yüze sınavlar sayılmayacak, sadece derse katılım 'not' olacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), ilk ve ortaokullarda karne notlarının derse katılım puanları ile belirleneceği, birinci dönem yapılmış yüz yüze sınavların karne notu değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. 5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

MEB YİNE KARAR DEĞİŞTİRDİ: YÜZ YÜZE SINAVLAR SAYILMAYACAK, SADECE DERSE KATILIM 'NOT' OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) karne notlarının e-okul sistemine girilmesine sayılı günler kala son dakika değişikliği yaptı. Bakanlık önceki açıklamaların aksine karar değiştirdi ve bugüne kadar geçerli olduğunu açıkladığı yüz yüze sınavların "geçersizliğini" ilan etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim sürecinin birinci dönemin son bulacağı 22 Ocak 2021 tarihine kadar devam edeceğiin açıklarken, en çok merak edilen “Yapılan sınavlar ne olacak?” sorusuna da “Geçerli olacak” diye yanıt vermişti.

Ardından da 25 Aralık 2020'de yapılan düzenlemede, ilkokul ve ortaokullarda ilk dönem karne notları belirlenirken sınav yapılmayacağı, yüz yüze yapılan mevcut sınavların ise geçerli olacağı bakanlık tarafından duyurulmuştu.

SINAVLAR GEÇERLİ OLACAKTI

Bu kapsamda, ilkokul ve ortaokullarda birinci dönem karnelerinin hazırlanması sürecinde, "salgın koşullarından kaynaklı gereksinimler ve öğrencilerin yararı" gerekçesiyle ve uygulamada birlik sağlamak amacıyla düzenleme yapıldığı belirtildi.

ORTAOKULLARDA SINAV YOK

İllere gönderilen yazıyla ilkokul 4. sınıflarla ortaokul ve imam hatip ortaokullarında birinci dönemde yapılmış olan yüz yüze sınavların dönem sonu puan değerlendirmesine dahil edilmeyeceği açıklandı. Ancak isteyen veliler, 21 Ocak'a kadar okul müdürlüklerine başvurmaları halinde, yapılan sınavlardan alınan puanların karne puanı değerlendirmesine dahil edilmesini isteyebilecek.

KARNE BASILMAYACAK, ELEKTRONİK ORTAMDA VERİLECEK

Öte yandan, salgın koşulları ve halk sağlığının korunması ilkesi göz önünde bulundurularak, ilkokul ve ortaokullarda eğitim öğretim yılının birinci döneminde karne basımı ve dağıtımının yapılmayacağı, karnelerin elektronik ortamda erişime açılacağı da belirtildi.

25 Aralık 2020'de MEB tarafından yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken, 1. 2. ve 3. sınıflarda dönem sonu işlemleri, ilgili yönetmelikte belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecek. 4. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak. 

ORTAOKULLARDA NOT NASIL VERİLECEK

5. 6. 7. ve 8. sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacak.

14-01-2021


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş