Arama sonuçları

MEB yine özel okulları korudu

MEB yine özel okulları korudu

MEB yine özel okulları korudu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen aranın ardından telafi eğitimi yapılacağını, telafi eğitimi yapmayacak özel okulların ise eğitim ücretlerini velilere iade edeceğini açıkladı. Eğitim alanında koronavirüs tedbirleri kapsamında hayata geçirilen bir diğer karar ise okullar arası nakil ve geçiş işlemlerinin durdurulması oldu. Bakanlık, ‘öğrenci hareketliliğinin azaltılması’ gerekçesiyle nakil ve geçiş işlemlerinin ikinci bir talimata kadar durdurulduğunu duyurdu.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre, MEB’in nakil ve geçiş işlemlerinin durdurulması yönündeki kararı, ekonomik nedenlerle çocuğunu özel okuldan devlet okuluna aldırmak isteyen ailelerin tepkisini çekti. Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Bozdoğan da kararın özel okulların öğrencini kaybını engellemek amacıyla alındığını savunarak “Bu karar, MEB’in tercihini bir kez daha özel okullardan yana kullandığını gösteriyor” dedi.

Çocuğu özel okulda okuyan ve salgınının yarattığı tahribat nedeniyle ekonomik bunalım yaşayan birçok aile, çocuğunu devlet okuluna aldırmak istedi. MEB ise “Nakil ve geçiş işlemleri ikinci bir talimata kadar durdurulmuştur” diyerek öğrenci naklinin önüne geçti. Nakil ve geçiş başvurularının internet üzerinden yapıldığının altını çizen Bozdoğan, ‘öğrenci hareketliliğinin azaltılması’ gerekçesinin anlamsızlığına dikkat çekti.

DEVLETE GEÇİŞE İZİN VERİLMELİ

Kararın, çocuğu özel okulda okuyan ailelerin mağduriyetini artıracağını ifade eden Bozdoğan, “Öğrencilerin eğitime verilen ara nedeniyle fiziken okulda olamayacağı bir zamanda alınan bu kararı kabul etmemiz mümkün değil. Sosyal devlet ilkesi gereği hiçbir sosyal kesimin mağdur olmasına izin verilmeyecek kararlar alınmalı’’ diye konuştu. Bozdoğan, şöyle dedi: “Ekonomik sorunlar yaşayan aileler de çocuklarını özel okuldan devlet okuluna almak istedi. Eğitim kamusal bir haktır ve tüm yurttaşların bu haktan eşit yararlanması devletin sorumluluğundadır. MEB’in kararı ile bu hakkın kullanımı engellenmiş durumda. Özelden kamuya geçişle ilgili yeni bir düzenleme yapılarak nakillerin açılması gerekiyor.”

17-04-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş