Arama sonuçları

MEB'den çelişkili kararlar

MEB'den çelişkili kararlar

MEB'den çelişkili kararlar. BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı müdürlükler tarafından aynı gün gönderilen iki yazıdaki çelişkiler dikkat çekti. 5 Haziran günü gönderilen yazılarda Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Müdürlüğü (ÖYGM) mesleki çalışmaların okullarda yapılmasını isterken Ortaöğretim Genel Müdürlüğü (OGM) ise kurul toplantılarının dijital yollardan gerçekleştirilmesi gerektiğini belirtti.

ÖYGM tarafından gönderilen yazıda şunlar dendi: “Öğretmenler mesleki çalışmalarını kendi okul/kurumlarında yapacaklardır. Ancak salgın nedeniyle idari izinli olduğu dönemde görev yaptığı ilden ayrılanlar bulundukları il/ilçelerdeki okul/kurumlarda mesleki çalışmalarını yapabileceklerdir. Görevli olduğu ilden başka il/ilçede mesleki çalışma yapacak olan öğretmenlerin öncelikle görevli bulundukları okul/kurum müdürlüklerini yazılı olarak bilgilendirmek kaydıyla hups://mebbis.meb.gov.tr adresi başvuru modülü üzerinden bulundukları yerin il/ilçe ve mesleki çalışma yapmak istedikleri okul/kurum müdürlüklerini tercih edeceklerdir.”

OGM tarafından gönderilen yazıda ise şu ifadeler kullanıldı: “Eğitim ve öğretim yılı sonunda yapılması gereken öğretmenler kurulunun okul ortamında bir toplantı halinde yapılamayacak olmasından dolayı 22-24 Haziran tarihleri arasında okul yönetimi, öğretmenler ve diğer kurul üyelerinin katılımıyla video konferans ya da telekonferans gibi dijital platformlarda yapılmak suretiyle görüşülerek kararlaştırılması…”

ERTELENEN SINAVLAR

Ertelenen sınavlarda da MEB’in çelişkili kararları dikkat çekiyor. En son 2018 yılında yapılan ve 1 milyon 27 bin 96 öğrencinin girdiği İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı geçen günlerde ertelendi. 6 Haziran’da gerçekleştirilecek olan sınav virüs nedeniyle 5 Eylül’e ertelendi. Ancak 4+4+4 nedeniyle bu yıl 1,8 milyon öğrencinin girmesi beklenen Liselere Geçiş Sınavı ise öğrencilerin ve velilerin taleplerine rağmen ertelenmedi. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan ve 2,5 milyondan fazla adayın girmesi Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) ilişkin de bir erteleme gerçekleşmedi.

09-06-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş