Arama sonuçları

MEB'den çocuklara şarkılı uçurtmalı koronavirüs terapisi

MEB'den çocuklara şarkılı uçurtmalı koronavirüs terapisi

MEB'den çocuklara şarkılı uçurtmalı koronavirüs terapisi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açılması için uygun şartların oluşması halinde atılacak adımları anlattı.

Öğrencilere yönelik yüz yüze telafi eğitimi programları uygulamayı planladıklarını belirten Selçuk, “Süreçten olumsuz etkilenen öğrencilerin korku ve kaygılarının giderilmesine yönelik psikososyal destek eğitimleri verilecek ve oyunlar, çizgi filmler, şarkılar, uçurtma şenlikleri gibi etkinliklerle kaygı düzeyleri azaltılarak okula uyumları sağlanacaktır” dedi. Hürriyet'ten Umut Erdem'in haberine göre, Selçuk bu bilgileri, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’nin soru önergesine verdiği yanıtta açıkladı.

GEREKLİ HASSASİYET GÖSTERİLECEKTİR

Bakan Selçuk verdiği yanıtta, öğrencilere virüsten korunma yollarının da anlatılacağını söyledi: “Öğrencilerimize, pedagojik olarak olumsuz etkilenmeyecek şekilde virüsten korunma yollarına ilişkin bilgilendirme yapılacak ve onların akademik anlamda bir üst öğrenime sağlıklı bir şekilde hazırlanmaları için gerekli hassasiyet gösterilecektir. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu’nun kararları doğrultusunda okullara yönelik önleyici tedbirler konulu çalışmalar devam etmektedir.”

11-08-2020


Etiketler

Paylaşın arkadaşlarınızı da bilgilendirin

Paylaş